ATP
Ο Goffin απέκλεισε τον Alcaraz από την Αστάνα! (vids)

 
Ο Goffin απέκλεισε τον Alcaraz από την Αστάνα! (vids)
tn team Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 - 13:41

Στο πρώτο του τουρνουά ΑΤΡ ως Νο.1 στον κόσμο, ο Carlos Alcaraz έχασε στην πρεμιέρα του από τον David Goffin με 2-0 σετ και αποχαιρέτησε πολύ νωρίς την Αστάνα! Αυτή ήταν η 1η ήττα με straight sets για τον Ισπανό στη φετινή χρονιά!

Με μια μεγάλη έκπληξη ξεκίνησε το νεοσύστατο Astana Open στο Καζακστάν, αφού το Νο.1 του ταμπλό και Νο.1 και στην παγκόσμια κατάταξη τις τελευταίες εβδομάδες, Carlos Alcaraz, ηττήθηκε από τον David Goffin με 7-5, 6-3.

Ο Goffin έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, το οποίο ολοκλήρωσε με 19 winners και 23 αβίαστα λάθη, ενώ "έσπασε" 5 φορές το σερβίς του 19χρονου Ισπανού, πρωταθλητή πριν ένα μήνα στο US Open.

O Alcaraz από την πλευρά του, στο πρώτο του τουρνουά ΑΤΡ μετά την άνοδό του στο Νο.1 του κόσμου, δεν μπόρεσε να βρει το παιχνίδι του και έφτασε τα 34 αβίαστα λάθη, με 15 μόλις winners.

Δεν πήρε καμία βοήθεια από το σερβίς του ο Ισπανός, ο οποίος παρότι έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 2-1 στο 1ο σετ, έχασε τα 4 επόμενα games και βρέθηκε πίσω με 2-5. Ισοφάρισε ο Ισπανός σε 5-5, αλλά στο 12ο game υπέστη νέο break και έχασε το 1ο σετ με 7-5.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Goffin άνοιξε το 2ο σετ με break και αφού έσβησε 3 break points στο 3ο game, έκανε το 3-0. Ο Alcaraz χρειάστηκε με τη σειρά του να σβήσει 2 break points για να αποφύγει το 0-4 και να μειώσει σε 1-3, αργότερα ωστόσο υπέστη τελικά το διπλό break και έμεινε πίσω με 1-5.

Δεν το έβαλε κάτω ο Ισπανός και κατάφερε να κερδίσει τα 2 επόμενα games και να μειώσει σε 5-3. Σε ένα σημείο που θα μπορούσαν τα πράγματα να γίνουν πιο επικίνδυνα, ο Βέλγος κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του από το 15-30 και να κάνει το 6-3, ολοκληρώνοντας τον μεγάλο του θρίαμβο σε 1 ώρα και 47 λεπτά.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη φετινή νίκη του Goffin και η 3η του νίκη απέναντι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στην καριέρα του. Όλες ήταν με Ισπανό αντίπαλο, αφού οι άλλες δυο ήταν κόντρα στον Rafael Nadal, στο ATP Finals το 2017 και στο ATP Cup το 2020.

Ο 31χρονος Βέλγος μπήκε στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser μετά την απόσυρση του Holger Rune. Στα προκριματικά είχε ηττηθεί από τον αντίπαλο του Στέφανου Τσιτσιπά στον 2ο γύρο, Luca Nardi.

Εκμεταλλεύτηκε με το παραπάνω τη δεύτερη ευκαιρία του και στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Adrian Mannarino, για μια θέση στα προημιτελικά του Astana Open.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας στη φετινή σεζόν του Alcaraz που ο Ισπανός δεν κερδίζει σετ! Άλλες 10 ήττες έχει το 2022 ο 19χρονος (52-11), αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν τον είχε κερδίσει με straight sets.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots