ATP
Τσιτσιπάς: "Το 0-8 είναι ατυχές, δεν αισθάνομαι πίεση"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Astana Open
tn team Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022 - 23:44

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε το αρνητικό ρεκόρ που έχει στις διοργανώσεις της σειράς ATP 500, όπου δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει κανέναν τίτλο, χάνοντας και τους 8 προηγούμενους τελικούς του.

Ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 53 νίκες στη φετινή χρονιά, επικρατώντας του Andrey Rublev με 2-1 σετ για να προκριθεί στον τελικό του Astana Open. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με τον Έλληνα πρωταθλητή να επιστρέφει από σετ πίσω και να δείχνει ψυχή, για να μπει στον 9ο τελικό της καριέρας του σε ATP 500 διοργάνωση.

"Έδειξα καρδιά στο τέλος κι αυτό ήταν αποφασιστικό, ειδικά όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν. Ποτέ δεν έχασα τη συγκέντρωσή μου, ήμουν όλη την ώρα προσηλωμένος στο παρόν και πάλεψα τον κάθε πόντο. Στα τελευταία games του 3ου σετ πιστεύω πως έπιασα το πικ μου κι αυτό με βοήθησε να κερδίσω χρόνο και να προβλέψω λίγο καλύτερα τι θα γίνει", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

Το 0-8 που έχει σε τελικούς ATP 500 διοργανώσεων δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε γι' αυτό και για το αν τον "στοιχειώνει", μπαίνοντας σε ακόμα έναν τελικό σε 500άρι: "Είναι απλά ένα ατυχές στατιστικό, δεν μπόρεσα να κερδίσω κάποιον απ' αυτούς τους 8 αγώνες. Ήμουν πολύ κοντά τουλάχιστον σε 2-3 από αυτούς."

Δεν είχε άδικο ο Στέφανος, ο οποίος σε 3 από αυτούς τους τελικούς πήγε τους αντιπάλους του στα 3 σετ, με έναν απ' αυτούς να είναι απέναντι στον Rafael Nadal στη Βαρκελώνη το 2021, όπου "λύγισε" με 7-5 στο 3ο σετ. Επίσης και οι 8 τελικοί ήταν απέναντι σε πολύ δυνατούς και φορμαρισμένους αντιπάλους, έχοντας χάσει 2 από τον Nadal και από έναν από τους Novak Djokovic, Roger Federer, Alexander Zverev, Andrey Rublev, Dominic Thiem και Felix Auger-Aliassime.

"Δεν θα έλεγα ότι έκανα 'choke' σε κάποιον απ' αυτούς τους τελικούς. Απλά θα έλεγα ότι ήταν κακή τύχη, που δεν μπόρεσα να κερδίσω σε κάποιον. Σε γενικές γραμμές, είμαι ενθουσιασμένος που είχα τη δυνατότητα να παίξω σ' αυτούς τους τελικούς, για κάθε ευκαιρία που έχω για να προσπαθήσω να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό εκεί έξω.

Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να αισθάνομαι πίεση ή σφίξιμο σε αυτές τις καταστάσεις, επειδή οι τελικοί απλώς δείχνουν ότι ήμουν ένας από τους καλύτερους της εδβομάδας και είναι ένας επιπλέον λόγος για να παίξω το καλύτερο που μπορώ."

Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του τελικού του Astana Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Djokovic σε ακόμα μια πολύ δύσκολη αποστολή, ο Στέφανος θα αποχωρήσει με θετικές εντυπώσεις απ' αυτή την πρώτη του επίσκεψη στην Αστάνα.

"Είναι ένα σπουδαίο τουρνουά. Πιστεύω πως οι διοργανωτές έκαναν εξαιρετική δουλειά στο να ενώσουν όλα τα πράγματα και να κάνουν αυτό το τουρνουά πολύ βολικό για εμάς τους παίκτες."

Ο τελικός της Αστάνα ανάμεσα στον Τσιτσιπά και στον Djokovic θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής, στις 13:30 ώρα Ελλάδας, και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots