ATP
Στα ημιτελικά του Χιχόν Thiem και Rublev (vids)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © Corinne Dubreuil | Moselle Open
tn team Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 - 18:08

Στον δεύτερο φετινό του ημιτελικό προκρίθηκε ο Dominic Thiem, ο οποίος θα δώσει ένα πολύ δυνατό τεστ με τον Andrey Rublev στο Χιχόν της Ισπανίας.

Ο Thiem προκρίθηκε στον 2ο ημιτελικό του σε ΑΤΡ διοργάνωση μετά την επιστροφή του στο tour, επικρατώντας του Francisco Cerundolo με 6-4, 6-3 στην προημιτελική φάση του Gijon Open.

Ο 29χρονος Αυστριακός, ο οποίος έχει δυσκολευτεί πάρα πολύ αυτή τη χρονιά να βρει τα πατήματά του μετά τον τραυματισμό που πέρασε και την πολύμηνη απουσία του από τους αγώνες, παίζει καλό τένις στο Χιχόν και σήμερα πήρε μια καλή νίκη απέναντι στον Cerundolo, Νο.4 στο ταμπλό.

Στο 1ο σετ, αφού αντάλλαξαν νωρίς από ένα break οι δυο παίκτες, ο Thiem έκανε νέο break στο 7ο game και πέρασε μπροστά με 4-3, για να κλείσει το σετ αργότερα με ένα love service game για το 6-4.

Στο 2ο σετ o Thiem έχασε το προβάδισμα που είχε με break στο 2-1 και έμεινε πίσω με 2-3, ενώ χρειάστηκε να σβήσει break point για να αποφύγει το 2-4. Κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του για το 3-3 και τελικά δεν έχασε άλλο game στο ματς, κλείνοντας το σετ με double break στο 6-3.

Ο Thiem είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά και στο Gstaad της Ελβετίας και τώρα θα έχει μια νέα ευκαιρία να διεκδικήσει την επιστροφή του στους τελικούς από το 2020.

Καθόλου εύκολο δεν θα είναι το έργο του, αφού θα αντιμετωπίσει το Νο.1 του ταμπλό, Andrey Rublev, που κέρδισε τον Tommy Paul με 7-5, 6-3.

Αφού έχασε τριπλό break point για να κάνει το 4-0 στο 1ο σετ, ο Rublev είδε τον Paul να τον ισοφαρίζει σε 3-3. Ωστόσο έμεινε ψύχραιμος και κράτησε το πάνω χέρι στο υπόλοιπο του αγώνα, χάνοντας set point στο 10ο game για το 6-4 και κάνοντας τελικά το break στο 12ο game, για το 7-5.

Στο 2ο σετ δεν αντιμετώπισε break point o Ρώσος πρωταθλητής, που έκανε το καθοριστικό break στο 6ο game και πέρασε μπροστά με 4-2, για να "κλειδώσει" χωρίς να ανησυχήσει τη νίκη του, έπειτα από 86 λεπτά παιχνιδιού.

Για 6η φορά θα αναμετρηθούν Rublev και Thiem, με τον Ρώσο να προηγείται με 3-2 στις νίκες, έχοντας κερδίσει και την τελευταία τους αναμέτρηση, που ήταν πριν 2 χρόνια στο ATP Finals. Ο Thiem είχε πετύχει την τελευταία του νίκη απέναντι στον Rublev το μακρινό 2018, στο Monte-Carlo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots