ATP
2ος τίτλος για τον Auger-Aliassime (vids)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © GIAMPIERO SPOSITO
tn team Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022 - 20:12

O Felix Auger-Aliassime επιβλήθηκε με 2-0 σετ του J.J. Wolf στον τελικό του Firenze Open της Φλωρεντίας, κατακτώντας τον 2ο τίτλο της καριέρας του.

O Auger-Aliassime ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στη Φλωρεντία από την αρχή της εβδομάδας και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, κερδίζοντας στον σημερινό τελικό τον J.J. Wolf με 6-4, 6-4.

Μόνο ένα σετ έχασε όλη την εβδομάδα ο 22χρονος Καναδός και ήταν στην πρεμιέρα του, απέναντι στον Oscar Otte, τον οποίο κέρδισε με 6-4, 6-7 (2), 6-2. Ακολούθησαν οι καθαρές νίκες του επί του Brandon Nakashima με 6-3, 6-4 και επί του Lorenzo Musetti με 6-2, 6-3.

Καθαρά κέρδισε και στον τελικό, που άνοιξε με 3 διαδοχικά break, 2 για τον Felix που προηγήθηκε με 2-1. Στο 7ο game είχε την ευκαιρία να κάνει και το double break, αλλά ο Wolf επέστρεψε από το 2-4, 15-40 και έσωσε 3 break points, για να μειώσει σε 3-4.

Χωρίς να κινδυνέψει από τη γραμμή του σερβίς ξανά στο υπόλοιπο του αγώνα, ο Auger-Aliassime έκλεισε το 1ο σετ στα 10 games. Στο 2ο σετ έκανε ένα break στο 5ο game (3-2), το οποίο τον κράτησε μπροστά έως το τέλος, με τον Καναδό να χάνει και σ' αυτό το σετ ευκαιρία για διπλό break.

Με τον θρίαμβό του στη Φλωρεντία, ο Auger-Aliassime θα κερδίσει 3 θέσεις και θα επιστρέψει στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο. Επιπλέον, θα κερδίσει σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στο ATP Finals, αφού θα περάσει στην 7η θέση. Θυμίζουμε πως έχουν προκριθεί ήδη οι Carlos Alcaraz, Rafael Nadal, Casper Ruud, Στέφανος Τσιτσιπάς και Novak Djokovic, με τους Daniil Medvedev, Andrey Rublev και Auger-Aliassime να έχουν τον πρώτο λόγο στη διεκδίκηση των τριών εναπομείναντων εισιτηρίων.

Ο Auger-Aliassime έφτασε επίσης τους 2 τίτλους στην καριέρα του, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε τελικούς σε 2-9. Είχε κερδίσει και τον 1ο τίτλο του φέτος, στο 500άρι του Ρότερνταμ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots