ATP
Απέκλεισε τον Rublev o Dimitrov (vids)

 
Απέκλεισε τον Rublev o Dimitrov (vids)
© Bildagentur Zolles KG
tn team Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 - 16:41

O Grigor Dimitrov έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και έβγαλε εκτός Βιέννης τον Andrey Rublev, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Erste Bank Open.

Μια μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο Grigor Dimitrov στον 2ο γύρο του Erste Bank Open, καθώς επιβλήθηκε του Andrey Rublev, No.3 στο ταμπλό και Νο.8 στον κόσμο, με 6-3, 6-4, για να πάρει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του 500αριού της Βιέννης.

O Dimitrov κέρδισε τους 25 από τους 27 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 15 από τους 22 στα δεύτερα, ενώ αξιοποίησε τα 3 από τα 6 break points που δημιούργησε. Στο 1ο σετ "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Rublev, που έκανε και εκείνος ένα break στο ενδιάμεσο και μείωσε σε 2-1. Με νέο break όμως ο Dimitrov πέρασε μπροστά 4-1 και δεν αντιμετώπισε άλλο break point μέχρι το τέλος του αγώνα. Στο 2ο σετ έκανε το μοναδικό break στο 5ο game για το 3-2.

Aυτή ήταν η 30ή νίκη στην καριέρα του Dimitrov, 2η για φέτος, μετά απ' αυτή που είχε πετύχει εις βάρος του Casper Ruud στο Monte-Carlo.

Ο Dimitrov πήρε στη Βιέννη έχοντας 3 διαδοχικές ήττες πίσω του, σε US Open, Σόφια και Στοκχόλμη. "Έσπασε" αυτό το αρνητικό σερί με νίκη επί του Thiago Monteiro προχθές και με μια νέα πολύ καλή εμφάνιση σήμερα επέστρεψε στους προημιτελικούς, μετά από περισσότερο από 6 μήνες. Ο τελευταίος του προημιτελικός ήταν τον Απρίλιο στο Monte-Carlo, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Αύριο θα αντιμετωπίσει για τα προημιτελικά της Βιέννης τον Marcos Giron, που νωρίτερα απέκλεισε τον Cameron Norrie, Νο.7 στο ταμπλό, με 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots