ATP
ΕΠΟΣ Simon, αρνήθηκε να "κρεμάσει" ρακέτα ο Simon! (vids)

 
ΕΠΟΣ Simon, αρνήθηκε να "κρεμάσει" ρακέτα ο Simon! (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 - 23:48

O Gilles Simon έχανε με 4-6, 3-5 από τον Andy Murray, κατάφερε όμως να φτάσει σε μια επική ανατροπή και να παρατείνει τη "ζωή" του στο tour, αφού αγωνίζεται στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας του.

Ο 37χρονος Γάλλος τενίστας, σε μια από τις τελευταίες παραστάσεις της καριέρας του, προσέφερε πολλές συγκινήσεις στους συμπατριώτες του στο κατάμεστο Palais Omnisports του Bercy, κερδίζοντας τον Murray με 4-6, 7-5, 6-3, έπειτα από μια επική μονομαχία 2 ωρών και 50 λεπτών.

Όλα έδειχναν πως αυτός θα ήταν ο τελευταίος αγώνας στην μακροχρόνια καριέρα του Simon, αφού στο 2ο σετ βρέθηκε να χάνει με 4-6, 3-5. Έφτασε ωστόσο σε μια επική ανατροπή, κερδίζοντας τα 4 τελευταία games του 2ου σετ και τα 10 από τα 13 τελευταία του αγώνα, σε ένα αποτέλεσμα που συνέβαλε και ο Murray, ο οποίος αύξησε ξαφνικά σε μεγάλο βαθμό τα αβίαστα λάθη του, έπαιζε άσχημα και γενικά από τη στιγμή που απέτυχε να κλείσει το ματς στο σερβίς του, έβγαλε μια έντονη νευρικότητα για το υπόλοιπο παιχνίδι.

Αυτή ήταν η 503η νίκη στην καριέρα του Simon, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.188 της παγκόσμιας κατάταξης. O βετεράνος Γάλλος τενίστας, ο οποίος σε 2 μήνες θα γιορτάσει τα 38α γενέθλιά του, διανύει την 21η σεζόν του στο tour, αφού έκανε το ντεμπούτο του το 2002. Στο Masters του Παρισιού είναι η 17η συνεχόμενη χρονιά που αγωνίζεται, με το καλύτερό του αποτέλεσμα να είναι η πορεία του μέχρι τα ημιτελικά, το 2012.

Άλλοτε Top 10 τενίστας και φιναλίστ σε 2 Masters στην καριέρα του, ο Simon θα παίξει στον 2ο γύρο με τον Taylor Fritz, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή φυσικά και στον κατά πάσα πιθανότητα τελευταίο αγώνα της καριέρας του. Ο Αμερικανός είχε κερδίσει μερικές ώρες νωρίτερα τον Alejandro Davidovich Fokina, με 7-5, 6-2.

Ένας άλλος Αμερικανός, ο Frances Tiafoe, επικράτησε του Lorenzo Sonego με 6-4, 6-4 και προκρίθηκε επίσης στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Jack Draper και Arthur Rinderknech.

Τέλος, ο Mikael Ymer έκαμψε στο 3ο σετ την αντίσταση του Alexander Bublik με 6-1, 6-7 (2), 6-4 και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Felix Auger-Aliassime, που προέρχεται από ένα σερί 13 διαδοχικών νικών στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots