ATP
Με Moutet o Τσιτσιπάς στον 3ο γύρο (vids)

 
Με Moutet o Τσιτσιπάς στον 3ο γύρο (vids)
© Rolex Paris Masters
tn team Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 - 4:15

Στις 03:05 τα ξημερώματα τοπική ώρα, ο Corentin Moutet νίκησε έπειτα από επική μάχη τριών ωρών τον Cameron Norrie και θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον 3ο γύρο. Ο Γάλλος, ο οποίος έχει ήδη ένα μακρύ τουρνουά από τα προκριματικά του Παρισιού, θα πρέπει να βγει ξανά στο γήπεδο σε 16 ώρες!

O Corentin Moutet επικράτησε του Cameron Norrie με 6-3, 5-7, 7-6 (3) έπειτα από 2 ώρες και 52 λεπτά μάχης στο Court Central, για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τη φάση των "16" του Rolex Paris Masters.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε στις 03:05 τα ξημερώματα ώρα Γαλλίας, με τον 23χρονο Γάλλο τενίστα να πρέπει να παίξει στις 19:30 το απόγευμα της επόμενης, με τον Στέφανο Τσιτσιπά για τον 3ο γύρο!

Αυτή μάλιστα ήταν η 4η αναμέτρηση που παίζει ο Moutet σ' αυτό το τουρνουά, έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά. Στον 1ο γύρο είχε δώσει μια ακόμα μεγάλη μάχη με τον Borna Coric, τον οποίο κέρδισε επιστρέφοντας από σετ πίσω.

Ο αγώνας του με τον Norrie σήμερα ξεκίνησε ήδη λίγο μετά τα μεσάνυκτα, εξαιτίας των πολλών μεγάλων αγώνων σε διάρκεια που προηγήθηκαν σήμερα, αλλά και της επιμονής των Γάλλων διοργανωτών να μη διαφοροποιήσουν το πρόγραμμα.

O Moutet είχε ένα εξαιρετικό 1ο σετ, μπήκε όμως σε περιπέτειες αφού έχασε το break point που είχε για να κάνει το 5-3 στο 2ο σετ και λίγο μετά υπέστη και break. Οδηγήθηκε σε 3ο σετ και εκεί απώλεσε προβάδισμα με 3-1, με τον Norrie  ισοφαρίζει άμεσα σε 3-3.

Ο Moutet έχασε κι άλλη ευκαιρία στο 10ο game, με τον Βρετανό να σβήνει match point στο 4-5, 40-Α, δεν το πλήρωσε όμως ο Γάλλος, που έκανε λίγο μετά ένα εκπληκτικό tie-break (7-3) και "επισφράγισε" τη νίκη του.

Άλλη μια φορά έχουν συναντηθεί Τσιτσιπάς και Moutet για τουρνουά της ΑΤΡ, στο χωμάτινο τουρνουά της Βαρκελώνης το 2018, με τον Στέφανο αν παίρνει εύκολα τη νίκη με 6-4, 6-1. Είχαν παίξει και το 2017 για Challenger τουρνουά στην Μπρεστ της Γαλλίας, σε indoor γήπεδο, με τον Γάλλο τότε να παίρνει τη νίκη με 6-2, 7-6 (8).

Αξίζει να σημειωθεί πως η τρομερή πορεία του Moutet στο σημαντικότερο γαλλικό τουρνουά μετά το Roland Garros, έρχεται σε μια εβδομάδα που η γαλλική ομοσπονδία αποφάσισε να τον τιμωρήσει με αποκλεισμό από την εθνική ομάδα, εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς του σε πρόσφατο Challenger.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots