ATP
Alcaraz, Nadal και Τσιτσιπάς στη μάχη του Year-end No.1

 
Alcaraz, Nadal και Τσιτσιπάς στη μάχη του Year-end No.1
tn team Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 - 11:53

Παρότι δεν κατάφερε να μπει στον τελικό του Paris Masters, o Στέφανος Τσιτσιπάς διατηρήθηκε στη διεκδίκηση του Year-end No.1, με τους βασικούς υποψηφίους να παραμένουν οι Carlos Alcaraz και Rafael Nadal.

O Alcaraz είχε τη μεγάλη ευκαιρία να εξασφαλίσει από το Παρίσι το Year-end No.1, o τραυματισμός του όμως στους κοιλιακούς τον υποχρέωσε στην εγκατάλειψη στον αγώνα του με τον Holger Rune για τα προημιτελικά, καθώς και στην απόσυρσή του από το Τορίνο.

Χωρίς το Νο.1 του κόσμου στο ATP Finals, τα πράγματα είναι όσο ανοιχτά θα μπορούσαν να γίνουν για το Year-end No.1, με τον Alcaraz ωστόσο να συνεχίζει να έχει τις καλύτερες πιθανότητες.

Οι μόνοι που μπορούν να του στερήσουν την παραμονή στο Νο.1 έως και το τέλος της χρονιάς, είναι ο Rafael Nadal και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Nadal έχει πιο καλές πιθανότητες, αφού μπορεί να τα καταφέρει είτε αν κατακτήσει τον τίτλο στο ATP Finals, είτε αν φτάσει μέχρι τον τελικό, αλλά κερδίσει πρώτα όλους τους αγώνες του στο round robin.

O Τσιτσιπάς θα πρέπει να κερδίσει όλους τους αγώνες του στο Τορίνο για να πάρει το Year-end No.1, δηλαδή να ολοκληρώσει το round robin με 3-0 νίκες και στη συνέχεια να κατακτήσει και τον τίτλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots