ATP
Τσιτσιπάς: Με Medvedev, Rublev και Djokovic στο ATP Finals

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 - 14:02

Μια εξαιρετικά δύσκολη κλήρωση είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο ATP Finals, που μοιράζεται τον όμιλό του με τους Daniil Medvedev, Andrey Rublev και Novak Djokovic. Πιο ευνοϊκή η κλήρωση για τον Rafael Nadal.

Όμιλος φωτιά θα είναι το Red Group του ATP Finals, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να βρίσκεται στο ίδιο γκρουπ με τους Daniil Medvedev, Andrey Rublev και Novak Djokovic.

Στον άλλον όμιλο, το Green Group, ο Rafael Nadal είχε περισσότερη τύχη, καθώς κληρώθηκε με τους Casper Ruud, Felix Auger-Aliassime και Taylor Fritz.

Το μεγάλο ζήτημα ήταν σε ποιον από τους δυο ομίλους, του Nadal ή του Τσιτσιπά, θα πήγαινε ο Djokovic, ο οποίος πήρε βαθμούς μόνο από ένα Grand Slam φέτος, το Roland Garros, συνεπώς και το Νο.7 στο ταμπλό το οποίο πήρε ήταν μια μεγάλη επιτυχία, όχι όμως αρκετή για να τον βγάλει από το τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας.

Ο Τσιτσιπάς θα παίξει για 3η φορά τον τελευταίο μήνα με τον Djokovic, από τον οποίο έχασε με 6-3, 6-4 στον τελικό της Αστάνα και με 6-2, 3-6, 7-6 (4) σε έναν πολύ πιο κλειστό ημιτελικό στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα, σε έναν πολύ ωραίο αγώνα. Συνολικά, ο Djokovic προηγείται του Τσιτσιπά στο head-2-head με 9-2 νίκες, ενώ τον έχει κερδίσει 8 φορές στη σειρά!

Και απέναντι στον Medvedev έχει αρνητικό ρεκόρ ο Στέφανος, που έχει ηττηθεί 7 φορές σε 10 αναμετρήσεις από τον Ρώσο (7-3). Στην τελευταία τους πάντως αναμέτρηση τον είχε κερδίσει με 2-1 σετ, στα ημιτελικά του Σινσινάτι, ενώ γενικά στις 5 τελευταίες αναμετρήσεις τους προηγείται με 3-2, αφήνοντας για τα καλά πίσω του το αρνητικό σερί που είχε παλιότερα εναντίον του. Είχαν συναντηθεί και μια φορά για το ATP Finals, το 2019, με τον Στέφανο να επικρατεί με 7-6 (5), 6-4.

Κόντρα στον Rublev o Τσιτσιπάς έχει θετικό ρεκόρ, αφού τον έχει κερδίσει 6 φορές σε 10 αναμετρήσεις (6-4). Ειδικά τα τελευταία χρόνια τα πηγαίνει πολύ καλά ο Στεφ, έχοντας κερδίσει τον Ρώσο 6 φορές στις 8 τελευταίες συναντήσεις τους (6-2), συμπεριλαμβανομένων των δυο φετινών νικών του σε ισάριθμες αναμετρήσεις, στα προημιτελικά της Μαδρίτης και στα ημιτελικά της Αστάνα. Και τα δυο πάντως ήταν δύσκολα παιχνίδια που χρειάστηκε 3ο σετ για να φτάσει στη νίκη.

Το ATP Finals θα ξεκινήσει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots