ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν θα δείξω εμμονή με το Νο.1, θέλω να απολαύσω το ταξίδι"

 
Τσιτσιπάς: "Δεν θα δείξω εμμονή με το Νο.1, θέλω να απολαύσω το ταξίδι"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 - 23:26

Παρότι κληρώθηκε στον όμιλο "φωτιά" με τους Djokovic, Medvedev και Rublev, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θέλησε να μιλήσει για καλές και κακές κληρώσεις, ενώ για τη δυνατότητά του να γίνει Νο.1 στο Τορίνο είπε πως είναι κάτι που ήθελε από μικρό παιδί, θέλει όμως να απολαύσει το τένις του και να μη γίνει εμμονικός μ' αυτό.

"Δεν θα ήταν εύκολο, έτσι δεν είναι;" απάντησε χαρακτηριστικά ο Στέφανος, όταν ρωτήθηκε για την κλήρωσή του στο Red Group του ATP Finals, μαζί με τους Novak Djokovic, Daniil Medvedev και Andrey Rublev.

"Είναι το μόνο τουρνουά στη σεζόν που είναι τόσο απαιτητικό και η ένταση είναι τόσο υψηλή. Οπότε η κλήρωση δεν έχει και τόση σημασία, όλοι οι παίκτες εδώ είναι καλοί, είναι ισοδύναμοι μέχρι να βγουν έξω στο court. Εκεί θα μετρήσει η ψυχολογία που θα έχεις και η σκληρή δουλειά που θα κάνεις για να φτάσεις σε ένα καλό αποτέλεσμα", πρόσθεσε ο 24χρονος Έλληνας τενίστας.

Αν κάνει το 5/5, δηλαδή κερδίσει και τα 3 παιχνίδια που θα δώσει στο round robin κι έπειτα καταφέρει να κατακτήσει και τον τίτλο, ο Στέφανος θα γίνει το νέο Νο.1 του κόσμου και φυσικά θα εξασφαλίσει και το Year-end No.1. Βεβαίως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη αποστολή και μόνο όμως το ότι βρίσκεται σ' αυτή τη θέση είναι κάτι που τον κάνει να νιώθει προνομιούχος, αλλά όπως είπε δεν είναι εμμονικός με το Νο.1 και θέλει να απολαύσει το ταξίδι, αφού αυτό μετράει και όχι ο προορισμός.

"Νιώθω πολύ προνομιούχος που μπορώ να βρίσκομαι σ' αυτή τη θέση και να έχω τη δυνατότητα να τερματίσω τη χρονιά στο Νο.1 του κόσμου. Πάντα ήταν το όνειρό μου, απ' όταν ήμουν μικρό παιδί, να βρεθώ στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Σίγουρα θα σημαίνει πολλά και θα είναι εκπληκτικό αν καταφέρω να το κάνω. Θέλω να απολαύσω όλη τη διαδικασία και να μη σκέφτομαι τόσο τον προορισμό. Το ταξίδι είναι αυτό που μετράει περισσότερο και σ' αυτή την περίπτωση το να παίξω καλό τένις και να απολαύσω τον χρόνο που θα περάσω στο court είναι πολύ πιο σημαντικό από το να δείξω εμμονή με το Νο.1. Μπορεί να έρθει τώρα, μπορεί αργότερα, είναι ένας μαραθώνιος και όχι σπριντ."

Ο Στέφανος είχε μια πολύ γεμάτη χρονιά, για 1η φορά στην καριέρα του έφτασε τις 60 νίκες σε μια σεζόν (έχει τις περισσότερες από κάθε άλλον), αλλά τις τελευταίες εβδομάδες στα indoor είχε αρκετά καλές εμφανίσεις και φαίνεται ακόμα αρκετά φρέσκος.

"Νιώθω πολύ καλά με το σώμα μου και το παιχνίδι μου αυτή τη στιγμή. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να είμαι σ' αυτό το τουρνουά, κέρδισα τη θέση μου εδώ με το καλό τένις που έπαιξα με συνέπεια όλη τη χρονιά και με τα καλά αποτελέσματα που έφερε σε όλες τις επιφάνειες. Πήγε καλύτερα απ' ότι περίμενα, οπότε είμαι χαρούμενος τώρα, κάθομαι σ' αυτή την καρέκλα και είμαι ένας από τους 8 καλύτερους παίκτες του κόσμου."

Ο Τσιτσιπάς θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο ATP Finals το βράδυ της Δευτέρας, στις 22:00 ώρα Ελλάδας, με αντίπαλο τον Novak Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots