ATP
Πρωταθλητής στο Next Gen Finals o Nakashima (vid)

 
Brandon Nakashima
Brandon Nakashima © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022 - 0:52

O Brandon Nakashima κέρδισε στον τελικό του Next Gen ATP Finals τον Jiri Lehecka με 3-0 σετ και έγινε ο νέος πρωταθλητής του Μιλάνου.

Ο Nakashima έκανε έναν πολύ καλό τελικό στο Μιλάνο και επιβλήθηκε του Lehecka με 4-3 (5), 4-3 (6), 4-2, για να γίνει ο νέος πρωταθλητής του Next Gen ATP Finals.

Ο 21χρονος Αμερικανός, Νο.49 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, κατάφερε να απαντήσει σε γρήγορο break που δέχτηκε στο 1ο σετ, για να επιστρέψει από το 1-3 και να στείλει το σετ σε tie-break. Εκεί προηγήθηκε με 5-0 και παρά την αντεπίθεση του Lehecka, το κέρδισε στο τρίτο του set point με 7-5.

Στο 2ο σετ ήταν ο μόνος παίκτης που αντιμετώπισε break points, ενώ αργότερα στο tie-break βρέθηκε πίσω με 4-6, κατάφερε όμως να σβήσει τα δυο set points και με 4 πόντους στη σειρά να επικρατήσει με 8-6.

Κι αφού επικρατούσε σε όλα τα κρίσιμα σημεία, ο Nakashima έκανε και ένα αλάνθαστο 3ο σετ, στο οποίο δεν αντιμετώπισε κανένα break point και "έσπασε" το σερβίς του Τσέχου στο 6ο game, για να κάνει το 4-2.

O Nakashima έκανε ένα τρομερό τουρνουά στο Μιλάνο. Στη φάση των ομίλων είχε κερδίσει ξανά τον Lehecka με 3-0 σετ, καθώς και τους δυο Ιταλούς, τον Francesco Passaro και τον Matteo Arnaldi, για να πάρει την 1η θέση του Green Group. Στη συνέχεια έπαιξε στα ημιτελικά με τον Jack Draper, όπου πήρε τη νίκη με 4-3 (6), 1-4, 4-2, 4-3 (5).

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος στην καριέρα του, μετά το 250άρι του Σαν Ντιέγκο τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου άνοιξε και λογαριασμό στο ATP Tour, μετά από 2 χαμένους τελικούς που προηγήθηκαν, επίσης σε 250άρια τουρνουά, τον Ιούλιο του 2021 στο Los Cabos και στην Ατλάντα.

Ο Nakashima έγινε ο 5ος πρωταθλητής του Next Gen ATP Finals. Θυμίζουμε πως το τουρνουά συστάθηκε το 2017, με νικητή τον Hyeon Chung. Την επόμενη χρονιά πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, το 2019 ο Jannik Sinner και το 2021 ο Carlos Alcaraz. Το 2020 το τουρνουά δεν είχε γίνει λόγω της πανδημίας, ενώ μέχρι στιγμής όλες οι διοργανώσεις έχουν φιλοξενηθεί στο Μιλάνο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots