ATP
ATP Finals: Το πρόγραμμα της Τετάρτης

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Nicolas Gouhier / FFT
tn team Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 - 6:44

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev απόψε, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο ώστε να παραμείνει στο κυνήγι της πρόκρισης στα ημιτελικά του ATP Finals. Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα.

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Medvedev απόψε, στις 22:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), για τη 2η αγωνιστική του Red Group του ATP Finals.

Η νίκη θα είναι μονόδρομος και για τους δυο, ώστε να διατηρηθούν στο παιχνίδι της πρόκρισης για την ημιτελική φάση του ATP Finals. Θυμίζουμε, πως ο Τσιτσιπάς έχασε από τον Novak Djokovic με 2-0 σετ τη Δευτέρα, ενώ ο Medvedev έχασε από τον Andrey Rublev με 2-1 σετ.

Για 11η φορά θα αναμετρηθούν στο tour Medvedev και Τσιτσιπάς, με τον Ρώσο να προηγείται με 7-3 στις νίκες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια το rivalry είναι πολύ ισορροπημένο, με τον Τσιτσιπά μάλιστα να έχει κερδίσει τις 3 από τις 5 τελευταίες συναντήσεις τους. Πιο πρόσφατη ήταν για τα ημιτελικά του Cincinnati Masters πριν 3 μήνες, όπου ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 7-6 (6), 3-6, 6-3.

Το μεσημέρι, στις 3 ώρα Ελλάδας, θα γίνει ο άλλος αγώνας του ομίλου, μεταξύ του Djokovic και του Rublev. Μόλις 2 φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν οι δυο τους, με τον Djokovic να κερδίζει πέρσι στην ίδια διοργάνωση με 6-3, 6-2 και τον Ρώσο να κερδίζει φέτος στο Βελιγράδι τον Σέρβο με 6-2, 6-7 (4), 6-0, στο χώμα όμως και σε μια περίοδο που ο Nole δεν είχε βρει ακόμα τα πατήματά του.

Ο νικητής θα κάνει το 2 στα 2 και θα αγκαλιάσει την πρόκριση στα ημιτελικά, ίσως την εξασφαλίσει και μαθηματικά από απόψε.

Τέλος, στα διπλά θα αγωνιστούν οι Θανάσης Κοκκινάκης και Νικ Κύργιος, που έχασαν τον πρώτο τους αγώνα στο match tie-break επομένως χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη σήμερα, ενάντια στους Ivan Dodig και Austin Krajicek.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (16/11):

Centre Court:
12:30 Koolhof/Skupski [1] v. Mektic/Pavic [4]
15:00 Andrey Rublev [6] v. Novak Djokovic [7] COSMOTE SPORT 6HD
19:30 Dodig/Krajicek [5] v. Kokkinakis/Kyrgios [8]
22:00 Stefanos Tsitsipas [2] v. Daniil Medvedev [4] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots