ATP
ΕΠΙΣΗΜΟ: Θα παίξει στην Αυστραλία ο Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 - 2:48

Η αυστραλιανή κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού, ανακοίνωσε την έγκριση της βίζας του Novak Djokovic, που σημαίνει πως το 2023 ο Σέρβος τενίστας θα επιστρέψει στο Australian Open και θα διεκδικήσει τον 22ο Grand Slam τίτλο του.

Ο υπουργός μετανάστευσης της Αυστραλίας, Andrew Giles, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία ενημερώνει πως αντιστρέφει την απόφαση του προκάτοχού του, για ακύρωση της βίζας του Djokovic.

Αυτό σημαίνει πως θα αρθεί η απαγόρευση εισόδου στη χώρα που ίσχυσε μετά και την τελική απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου και ο Djokovic θα μπορέσει ξανά να εκδόσει τη βίζα του και να ταξιδέψει κανονικά στην Αυστραλία τον Ιανουάριο του 2023.

Θυμίζουμε πως η απίθανη περιπέτεια του Djokovic στην Αυστραλία τον Ιανουάριο του 2022, προκλήθηκε από την ασυνεννοησία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με την τοπική κυβέρνηση της Βικτώριας, που είχε χορηγήσει ιατρική εξαίρεση στον Novak.

Σημαντικό στο να πάρει αυτή τη νίκη ο Σέρβος τενίστας, 9 φορές πρωταθλητής στο Australian Open, ήταν και το γεγονός πως η κυβέρνηση του Scott Morrison, που εξάντλησε την αυστηρότητά της πάνω στον Σέρβο τενίστα, έπεσε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου και αντικαταστάθηκε από την κυβέρνηση του Anthony Albanese.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots