ATP
Τα σχόλια του Τσιτσιπά για τον φεμινισμό που ξεσήκωσαν αντιδράσεις

 
Τα σχόλια του Τσιτσιπά για τον φεμινισμό που ξεσήκωσαν αντιδράσεις
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 - 21:30

Για μια ακόμα φορά τα σχόλια του Στέφανου Τσιτσιπά στο Twitter προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις, με τον Έλληνα τενίστα να ασκεί κριτική στον φεμινισμό.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Στέφανος έκανε retweet την αμφιλεγόμενη δημοσίευση του επιχειρηματία Iman Gadzhi, που λέει: "Ο σύγχρονος φεμινισμός διδάσκει στις γυναίκες να μισούν τους άνδρες. Γυναίκες να μισούν τις γυναίκες εκείνες που είναι περήφανες που είναι γυναίκες. Και κάνει τους άνδρες να ντρέπονται που είναι άνδρες. Είναι πραγματικά κρίμα που κάτι που ήταν αρχικά τόσο αγνό έχει μετατραπεί σε κάτι τόσο καρκινώδες."

Υπήρξαν αντιδράσεις για τη στήριξη του Στέφανου στη συγκεκριμένη άποψη, με τον Έλληνα τενίστα, να εξηγεί πως είναι υπέρ της ισότητας, ανεξάρτητα από φύλα, φυλές, θρησκείες και εθνικότητες, καθώς και πως δεν πιστεύει στην πατριαρχία. Ωστόσο, θεωρεί πως ο σύγχρονος φεμινισμός έχει χάσει το δρόμο του και "έχει μετατραπεί σε μια αίρεση που επιδιώκει να υποτιμήσει τους άνδρες".

Και τα σχόλια του Τσιτσιπά κάτω από την ανάρτηση ξεσήκωσαν αρκετές αντιδράσεις, με πολλές δεκάδες σχόλια να διαφωνούν μαζί του. Ανάμεσα σε αυτά και τα σχόλια δυο γυναικών από το χώρο του τένις, της Catherine Whitaker και της Rennae Stubbs.

"Πώς μπορείς να γνωρίζεις τι βιώνουν οι γυναίκες σε καθημερινή βάση; Θα ήθελες να συζητήσεις με μια Ιρανή γυναίκα αυτή τη στιγμή; Φίλε, έχεις γράψει αρκετά τρελά πράγματα στο Twitter, αλλά αυτό παραπάει. Αντιλαμβάνεσαι πόση ανισότητα υπάρχει ακόμα σ' αυτόν τον κόσμο;" του έγραψε η πρώην επαγγελματίας τενίστρια και νυν σχολιάστρια, Rennae Stubbs.

"Φαίνεται πως τα έχεις λύσει όλα, οπότε σταματάω εδώ. Μακάρι να είχα το προνόμιο να μπορώ να μην πιστεύω ούτε εγώ στην πατριαρχία", του έγραψε η Whitaker, σχολιάστρια του BBC και του Eurosport, η οποία ήταν εκείνη που τον ρώτησε νωρίτερα που βασίζει τα συμπεράσματά του, με τον Στέφανο να της απαντά: "από προσωπικές εμπειρίες και συζητήσεις με γυναίκες επί του θέματος".

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots