ATP
1ος τίτλος Challenger για τον 18χρονο Van Assche (vid)

 
Luca Van Assche
Luca Van Assche © Maia Open
tn team Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 - 14:59

Το ιδανικότερο δυνατό κλείσιμο στη σεζόν έκανε ο 18χρονος Luca Van Assche, ο οποίος κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του σε Challenger. Ο νεαρός Γάλλος ήταν εκτός του Top 500 όταν ξεκίνησε η χρονιά και τώρα βρίσκεται στο Νο.138 του κόσμου.

Ο 18χρονος Γάλλος τενίστας, κέρδισε 38 θέσεις σήμερα, ανεβαίνοντας στο Νο.138 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.176 που βρισκόταν την προηγούμενη εβδομάδα - το οποίο ήταν επίσης career high. Είχε ξεκινήσει τη σεζόν από το Νο.503 του κόσμου, πραγματοποιώντας τον Ιούλιο την πρώτη του είσοδο στο Top 300 και πριν από 3 εβδομάδες την πρώτη του είσοδο στο Top 200.

Στον τελικό του Maia Open, του Challenger του Maia της Πορτογαλίας, ο Van Assche επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Αυστριακό Maximilian Neuchrist, με 3-6, 6-4, 6-0.

Ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος αγώνας που επέστρεψε από σετ πίσω ο Van Assche, ο οποίος είχε κερδίσει στα ημιτελικά το Νο.5 του ταμπλό, Aleksandar Vukic, με 1-6, 6-2, 6-3.

Στα άλλα παιχνίδια του δεν έχασε σετ ο νεαρός Γάλλος, που απέκλεισε ακόμα το Νο.3 του ταμπλό, Elias Ymer, με 6-2, 6-1, τον Alexandar Lazarov με 6-3, 6-4 και τον Ivan Gakhov με 6-1, 6-2.

Ο Van Assche, πρωταθλητής στο Roland Garros Junior πέρσι, έπαιξε για 4η φορά στην καριέρα του σε τελικό Challenger διοργάνωσης. Όλοι οι τελικοί του ήταν το τελευταίο δίμηνο, αφού τον Οκτώβριο ήταν φιναλίστ στα Challenger της Λισαβόνας και της Μπρεστ, ενώ το Νοέμβριο ήταν φιναλίστ στο Challenger της Βαλένθια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots