ATP
Κέρδισε το βραβείο της φιλανθρωπίας ο Murray - δώρισε 630.000 δολάρια στην Ουκρανία

 
Κέρδισε το βραβείο της φιλανθρωπίας ο Murray - δώρισε 630.000 δολάρια στην Ουκρανία
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 - 21:03

Ο Andy Murray κέρδισε για 2η φορά στην καριέρα του το Arthur Ashe Humanitarian Award της ΑΤΡ χάρη στη φιλανθρωπική του δράση. Αυτή τη χρονιά, ο 35χρονος Βρετανός τενίστας δώρισε περισσότερα από 630.000 δολάρια για τα παιδιά στην Ουκρανία που έχουν πληγεί από τον πόλεμο.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΑΤΡ, ο Murray κέρδισε το βραβείο Humanitarian, για το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο σ' αυτή τη χρονιά.

Έγινε μόλις ο 4ος παίκτης στην ιστορία των ATP Awards, που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο για 2η φορά, αφού το είχε κερδίσει και το 2014. Το είχαν πετύχει αυτό και οι Roger Federer, Andre Agassi και Aisam-Ul-Haq Qureshi.

Ο Murray πήρε μια πολύ μεγάλη απόφαση τον Φεβρουάριο, πως θα δώριζε όλα τα χρηματικά έπαθλα που θα κέρδιζε έως το τέλος της χρονιάς στη UNICEF, για το έργο της στην Ουκρανία.

Από τα 7,5 εκατομμύρια παιδιά της Ουκρανίας, τα 5,2 εκατομμύρια χρειάζονται βοήθεια μετά και τον πόλεμο. Η UNICEF έχει αναλάβει ένα σημαντικό και πολύ δύσκολο έργο, να τα κρατήσει ασφαλή και να παρέχει προμήθειες στα ίδια και στις οικογένειές τους.

"Είναι σημαντικό να δέιχνουμε αλληλεγγύη και να βοηθούμε τους άλλους. Όταν ήμουν νέος παίκτης, δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο πέρα από το τένις. Όσο μεγαλώνεις ωριμάζεις και συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα", είπε ο Murray, o οποίος είναι πρέσβης καλής θέλησης της UNICEF στη Μεγάλη Βρετανία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots