ATP
Djokovic: "Ήταν ο καλύτερος τελικός στην ιστορία των Μουντιάλ"

 
Djokovic: "Ήταν ο καλύτερος τελικός στην ιστορία των Μουντιάλ"
© Corinne Dubreuil/FFT
tn team Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 - 15:47

Ο Novak Djokovic αποθέωσε τον Lionel Messi για τη σπουδαία επιτυχία του στο Μουντιάλ του Κατάρ, ενώ σχολίασε και τον αγώνα, τον οποίο παρακολούθησε από κοντά.

"Είχα την τύχη να δω από κοντά τον τελικό. Όπως λένε πολλοί άνθρωποι, ήταν ο καλύτερος τελικός σε Μουντιάλ ever", είπε ο Djokovic χθες από το Ντουμπάι, όπου βρίσκεται για το τουρνουά επίδειξης World Tennis League.

Αν και θα έπαιζε χθες με τον Κύργιο, ο Djokovic δεν ένιωθε καλά και αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή του λίγο πριν τον αγώνα και να δώσει τη θέση του στον Grigor Dimitrov. Όσο καθόταν στον πάγκο, μοιράστηκε τις σκέψεις του για την Αργεντινή και τον Messi, με τον οποίο έχουν γεννηθεί την ίδια χρονιά (1987), με μόλις έναν μήνα διαφορά.

"Ως λάτρης του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, εννοείται πως θαυμάζω και σέβομαι πολύ τον Messi. Πιστεύω πως στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη χαίρονται για αυτό που κατάφερε να κάνει", είπε συγκεκριμένα ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων.

"Είναι ταπεινός και προσγειωμένος άνθρωπος, δεν τον έχει συνεπάρει η επιτυχία. Όλα αυτά τα χρόνια δίνει το καλό παράδειγμα σε όλα τα παιδιά που τον έχουν πρότυπο και θέλουν να γίνουν σαν κι αυτόν", πρόσθεσε.

Φυσικά και ο ίδιος ο Djokovic αποτελεί ένα πρότυπο για πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο, όντας ένας από τους σημαντικότερους τενίστες, αλλά και αθλητές, όλων των εποχών.

"Θέλω να πιστεύω πως οι άνθρωποι, ειδικά τα παιδιά, ταυτίζονται μαζί μου. Αυτό προσπαθώ να το κουβαλάω πάντα και να έχω επίγνωση της ευθύνης, όπου κι αν πάω, ό,τι κι αν κάνω. Ως αθλητές, έχουμε το τεράστιο προνόμιο να έχουμε μια πλατφόρμα. Δισεκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται με τον αθλητισμό και τα αθλήματα έχουν μια παγκόσμια γλώσσα που καταρρίπτει τα σύνορα. Ελπίζω πως πολλά παιδιά θα πιάσουν μια ρακέτα του τένις επειδή είδαν εμένα, ή κάποιον άλλον παίκτη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots