ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν είναι εύκολο να παίζεις διπλό με τον Κύργιο, κάνει πολύ θόρυβο"

 
Τσιτσιπάς: "Δεν είναι εύκολο να παίζεις διπλό με τον Κύργιο, κάνει πολύ θόρυβο"
© Citi Open
tn team Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 - 22:06

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την πρόσφατη συνεργασία που είχε με τον Νικ Κύργιο για το τουρνουά επίδειξης της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και για το United Cup, το οποίο ξεκινάει σε λίγες ώρες.

Στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Περθ για τo United Cup, που ξεκινάει αύριο Πέμπτη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον Νικ Κύργιο, με τον οποίο δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις.

"Είναι σίγουρα δύσκολο να συγκεντρωθείς όταν παίζεις δίπλα του. Έχω παίξει διπλά με πολλούς παίκτες και με γυναίκες. Με τον Νικ δίπλα σου είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθείς. Δεν ξέρω από που παίρνει αυτή την ενέργεια, αλλά πρέπει να κάνεις πολλή δουλειά για να μείνεις συγκεντρωμένος στη δική σου μεριά του γηπέδου, επειδή συνεχώς έρχεται θόρυβος από την άλλη μεριά. Σε αποσυντονίζει και αυτό δεν είναι εύκολο. Είναι κάτι το μοναδικό, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ιδέα πως το κάνει", απάντησε ο Τσιτσιπάς, όταν ρωτήθηκε για το πως ήταν να τον έχει συμπαίκτη στο πρόσφατο τουρνουά επίδειξης του Ριάντ, Diriyah Tennis Cup.

Όσο για το σενάριο να τον έχει αντίπαλο την επόμενη φορά που θα τον συναντήσει, ο Έλληνας παίκτης παραδέχτηκε ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολη αποστολή: "Αν τον έχω στην άλλη πλευρά του φιλέ, θα χρειαστεί να βρω το καλύτερό μου επίπεδο για να ξεπεράσω αυτό το εμπόδιο."

Όσο για το ξεκίνημα της σεζόν από το United Cup και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτό, o Στεφ είπε: "Είμαι χαρούμενος που το United Cup είναι γεγονός. Το συζητούσαμε πολύ καιρό, να έχουμε ένα ομαδικό μικτό τουρνουά. Όσο για την Ελλάδα, ποτέ δεν ήμασταν τόσο δυνατοί. Έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα και έχουμε δουλέψει όλοι μας πολύ σκληρά στην preseason, οπότε θεωρώ πως έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε πολύ μακριά. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, είμαστε μια οικογένεια."

Ένας από τους συμπαίκτες του Στέφανου στην ελληνική ομάδα, είναι και ο αδερφός του, Πέτρος, με τον οποίο θα παίξουν και διπλά στο Australian Open σε λίγες εβδομάδες: "Το να είμαστε μαζί στην ίδια ομάδα είναι κάτι που ονειρευόμουν για πολύ καιρό. Όταν ήμασταν παιδιά, θέλαμε να παίξουμε μαζί στο Davis Cup για την Ελλάδα. Ζούμε το παραμύθι κατά κάποιον τρόπο. Δεν βλεπόμαστε τόσο συχνά γιατί εκείνος παίζει σε πολλά τουρνουά Challenger, αλλά τον πιστεύω πολύ και επιπλέον καταφέραμε να μπούμε στο Australian Open στο διπλό χωρίς wild card, κάτι που δείχνει και μεγάλη πρόοδο για τους τελευταίους μήνες. Είναι αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά, να θυσιάσει ακόμα περισσότερα πράγματα για να φτάσει πιο μακριά. Είμαι περήφανος γι' αυτόν και θεωρώ πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Πιστεύω πως θα έχει μεγάλες ευκαιρίες αυτή τη σεζόν."

Τέλος, για την εμπειρία να παίζει σε ένα ομαδικό τουρνουά, ο Στέφανος σχολίασε: "Τουρνουά σαν κι αυτό μας λείπουν εμάς στους παίκτες, γιατί πολλές μέρες το χρόνο είμαστε μόνο με τους προπονητές μας, δεν έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε για μια ομάδα, για μια χώρα ή Ήπειρο. Θυμάμαι και το Laver Cup όταν ήρθε, έφερε κάτι φρέσκο στο άθλημα. Αυτές οι όμορφες στιγμές που έχω μοιραστεί με τους θρύλους του αθλήματός μας, θα μείνουν στο μυαλό μου για πάντα. Τα ομαδικά τουρνουά είναι τα αγαπημένα μου στο τένις, πιστεύω πολύ στους παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα μου τώρα και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots