ATP
O Haas πιέζει για Djokovic στο Indian Wells

 
O Haas πιέζει για Djokovic στο Indian Wells
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 - 13:55

Ο Tommy Haas, διευθυντής στο Masters του Indian Wells, ασκεί πίεση στην πολιτεία ώστε να μπορέσει ο Novak Djokovic να αγωνιστεί στα δυο αμερικάνικα Masters του Μαρτίου.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Djokovic δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για το Indian Wells ή το Μαϊάμι, επειδή δεν έχει εμβολιαστεί. Οι ΗΠΑ αποτελούν τη μόνη χώρα στον τενιστικό χάρτη που κρατάει αυτό το μέτρο, το οποίο θα αρθεί έτσι κι αλλιώς στις 11 Μαΐου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Ο διευθυντής του Indian Wells Masters, Tommy Haas, είπε σε δηλώσεις του για το tennis365.com πως η διοργάνωση κάνει τα πάντα για να πείσει την πολιτεία ότι πρέπει να αρθεί νωρίτερα το μέτρο και να επιτραπεί στον Djokovic να ταξιδέψει στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα. 

"Θα ήταν ωραίο να δούμε τον κανονισμό να αλλάζει λίγο πιο γρήγορα, ώστε να μπορέσει ο Novak να έρθει να παίξει στο Indian Wells και στο Μαϊάμι", είπε ο Haas.

"Θέλει να αγωνιστεί, οπότε θα έπρεπε να του δώσουμε αυτή την ευκαιρία. Ελπίζω να το κάνουμε. Θα είναι ντροπή για μένα αν δεν του επιτραπεί να έρθει σ' αυτά τα τουρνουά", πρόσθεσε ο 44χρονος Γερμανός, άλλοτε Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη.

Παρότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εμμένει προς το παρόν στην άρση τον Μάιο, υπάρχουν κι άλλοι φορείς που ασκούν πίεση για να αλλάξει αυτός ο νόμος.

Οι ταξιδιωτικοί σύλλογοι των ΗΠΑ συγκεκριμένα, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους πως δεν βλέπουν κανέναν λόγο να περιμένουν ως τον Μάιο, αφού πολύς κόσμος οργανώνει τις διακοπές του για την άνοιξη.

Και ο Joe Biden έχει στηρίξει την άποψη ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας σε πρόσφατες εμφανίσεις του, ωστόσο αποφάσισε την επέκταση κάποιων εκ των μέτρων προστασίας σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, εξαιτίας της αύξησης που υπήρξε στα κρούσματα στην Κίνα το περασμένο έτος.

Η έξαρση αυτή στην Κίνα ωστόσο δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε αντίστοιχη έξαρση και στον υπόλοιπο κόσμο, επομένως ο Djokovic μπορεί να ελπίζει σε μια έγκαιρη άρση της απαγόρευσης, ώστε να μπορέσει τελικά να αγωνιστεί στα πρώτα 1000άρια της χρονιάς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots