ATP
Σταθερά στο Νο.3 ο Τσιτσιπάς - κέρδισε 34 θέσεις ο Σακελλαρίδης

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © tennisnews.gr
tn team Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 - 14:40

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατηρήθηκε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα. 34 θέσεις κέρδισε ο Στέφανος Σακελλαρίδης, που βελτίωσε ξανά τo career high του και πέρασε στο Νο.2 της Ελλάδας.

Ο Τσιτσιπάς απώλεσε 255 βαθμούς αυτή την εβδομάδα, αλλά παρέμεινε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω μόνο από τους Novak Djokovic και Carlos Alcaraz. Επιπλέον, θα έχει καλές πιθανότητες να πλησιάζει ή και να ξεπεράσει τον Alcaraz αυτή την εβδομάδα, καθώς απώλεσε σήμερα ήδη τους περσινούς βαθμούς του Ρότερνταμ, όπου αυτή την εβδομάδα θα διεκδικήσει έως και 500 βαθμούς.

Πίσω από τον Τσιτσιπά, στο Νο.4 βρίσκεται ο Casper Ruud, ενώ στο Νο.5 είναι ο Andrey Rublev. O Rafael Nadal παρέμεινε στο Νο.6, ενώ ο Taylor Fritz ανέβηκε στο Νο.7 και βελτίωσε το career high του. Μια θέση έχασε ο Felix Auger-Aliassime στο Νο.8, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Holger Rune και Hubert Hurkacz στο Νο.9 και στο Νο.10 αντίστοιχα.

Ο πρωταθλητής του Μονπελιέ, Jannik Sinner, κέρδισε 3 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.14. Ο πρωταθλητής της Κόρδοβας, Sebastian Baez, κέρδισε 11 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.36, ενώ ο φιναλίστ του Μονπελιέ, Maxime Cressy, κέρδισε επίσης 11 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.40. Ο φιναλίστ της Κόρδοβας, Federico Coria, άφησε πίσω του 18 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.49, ενώ στην πιο εντυπωσιακή άνοδο γι' αυτή την εβδομάδα στο Top 100, o πρωταθλητής του Ντάλας, Yibing Wu, κέρδισε 39 θέσεις και "αναρριχήθηκε" στο Νο.39.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στο Νο.2 της χώρας μας βρίσκεται από σήμερα ο Στέφανος Σακελλαρίδης, ο οποίος κέρδισε 34 ακόμη θέσεις και από το Νο.612 ανέβηκε στο Νο.578 της ΑΤΡ. Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας βελτίωσε κατά ισάριθμες θέσεις και το προηγούμενο career high του, ενώ για 1η φορά στην καριέρα του είναι ο Νο.2 Έλληνας τενίστας, ξεπερνώντας τον Μιχάλη Περβολαράκη, που τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει τραυματισμό στο δεξί του χέρι. Ο Μιχάλης έχασε μια ακόμα θέση σήμερα και υποχώρησε στο Νο.584 του κόσμου.

Στα διπλά, επίσης είναι 1ος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.71. Ο αδερφός του, Πέτρος Τσιτσιπάς, υποχώρησε 2 θέσεις στο Νο.140, ενώ 2 θέσεις έχασε και ο Μιχάλης Περβολαράκης, στο Νο.193.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots