ATP
Επέστρεψε στο Top 10 o Medvedev, στο Νο.3 ο Τσιτσιπάς

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © ABN AMRO Open
tn team Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 - 11:25

Ο Daniil Medvedev επέστρεψε στο Top 10 μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Ρότερνταμ. Διατηρήθηκε στο Νο.3 του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Medvedev ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές την προηγούμενη εβδομάδα στο ATP Tour, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής στο 500άρι του Ρότερνταμ και σήμερα επέστρεψε στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Κέρδισε 3 θέσεις ο 27χρονος Ρώσος, ο οποίος ανέβηκε στο Νο.8 του κόσμου. Κατά συνέπεια, από μια θέση έχασαν οι Felix Auger-Aliassime, Holger Rune και Hubert Hurkacz, που βρίσκονται στο Νο.9, στο Νο.10 και στο Νο.11 αντίστοιχα.

Δεν υπήρξαν άλλες αλλαγές στο Top 10, με τον Novak Djokovic να είναι στην κορυφή. Διατηρήθηκε στο Νο.2 ο Carlos Alcaraz, που κέρδισε τον τίτλο στο Μπουένος Άιρες, ενώ στο Νο.3 παραμένει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Casper Ruud βρίσκεται στο Νο.4, ο Andrey Rublev στο Νο.5 και ο Rafael Nadal στο Νο.6. Ο πρωταθλητής του Delray Beach, Taylor Fritz, βρίσκεται στο Νο.7, αλλά αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του είσοδο στο Top 5 πολύ σύντομα, μετά από την απώλεια βαθμών που θα υποστούν Rublev και Nadal την επόμενη εβδομάδα.

Ο φιναλίστ του Ρότερνταμ, Jannik Sinner, κέρδισε 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.12, ενώ 2 θέσεις κέρδισε και ένας άλλος νέος Ιταλός τενίστας, ο Lorenzo Musetti, που βελτίωσε το career high του στο Νο.18.

Ο ημιφιναλίστ του Ρότερνταμ, Tallon Griekspoor, κέρδισε 21 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.40 του κόσμου, βελτιώνοντας κι αυτός το ρεκόρ του. Νέα career high πραγματοποίησαν και ο Gregoire Barrere, που κέρδισε 13 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.58, ο Bernabe Zapata Miralles, που κέρδισε 11 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.63, καθώς και ο Juan Pablo Varillas, που άφησε πίσω του 20 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.81.

Τέλος, μεγάλη άνοδο είχε και ο Θανάσης Κοκκινάκης, που κατέκτησε τον τίτλο στο Challenger του Manama στο Μπαχρέιν και μπήκε ξανά στο Top 100.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots