ATP
Ανατροπή και 4άδα ο Murray (vids)

 
Ανατροπή και 4άδα ο Murray (vids)
© Corinne Dubreuil
tn team Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 - 18:06

O Andy Murray επέστρεψε από σετ πίσω, απέκλεισε τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Alexandre Muller, και εξασφάλισε μια θέση για τους αυριανούς ημιτελικούς του Qatar Open.

Μετά από ένα κακό ξεκίνημα, ο Andy Murray βρήκε ρυθμό, κυριάρχησε στο court και επιβλήθηκε του Alexandre Muller με 4-6, 6-1, 6-2, για να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Qatar Open σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα.

Ο 35χρονος Βρετανός απώλεσε ένα προβάδισμα με 2-0 στο 1ο σετ και έχασε 4 games στη σειρά, για να βρεθεί πίσω με 2-4. Είχε διπλό break point στο 8ο game, δεν το εκμεταλλευτηκε όμως, έμεινε πίσω με 3-5 και λίγο αργότερα έχασε και το σετ, στο 10ο game.

Τα πράγματα ωστόσο άλλαξαν γρήγορα και στο 2ο σετ ο Murray κέρδισε τους 12 από τους 15 πρώτους πόντους για να κάνει το 3-0, ενώ στο 4ο game επέστρεψε από το 40-15 και έκανε κι άλλο break, για να φτάσει στο 5-0.

Με love service game έκλεισε το σετ με 6-1 και συνέχισε να είναι ο κυρίαρχος και στο 3ο σετ, στο οποίο έχασε 2 break points στο 1ο game και τελικά "έσπασε" το σερβίς του Γάλλου στο 3ο (2-1) και στο 5ο game (4-1), ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση. Στο μεταξύ στο δικό του σερβίς έχασε μόλις έναν πόντο σε ολόκληρο το σετ ο κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων, που έκλεισε το ματς με 3 διαδοχικά love service games!

Θα είναι ο 1ος ημιτελικός για τον Murray στο tour, περίπου 8 μήνες μετά την παρουσία του στον τελικό της Στουτγκάρδης, όπου έχασε από τον Matteo Berrettini.

Θα προσπαθήσει να πάρει άλλη μια πρόκριση για τελικό αύριο, απέναντι στον πολύ δυνατό Jiri Lehecka, που κάνει μια πολύ καλή σεζόν και νωρίτερα πέτυχε και την σημαντικότερη νίκη της καριέρας του, απέναντι στον Andrey Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots