ATP
Ανεβαίνει ο Djokovic (vids)

 
Ανεβαίνει ο Djokovic (vids)
tn team Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 - 18:43

Μετά τη χθεσινή πρεμιέρα θρίλερ στο Ντουμπάι, ο Novak Djokovic βγήκε πιο... αγριεμένος στο γήπεδο σήμερα και έχασε μόλις 5 games από τον Tallon Griekspoor, τον οποίο μάλιστα θα μπορούσε να κερδίσει ακόμα πιο επιβλητικά!

Σε μια πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Novak Djokovic επιβλήθηκε του Tallon Griekspoor με 6-2, 6-3 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Dubai Tennis Championships.

Θα μπορούσε μάλιστα να πάρει και τη νίκη με 6-2, 6-0, αν δεν έχανε διπλό match point στο 6ο game του 2ου σετ το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Griekspoor, ο οποίος κάνει μια πολύ καλή χρονιά και αυτό τον έχει φέρει στο Νο.39 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν έκανε κακό παιχνίδι, ο Nole όμως δεν τον άφησε να ανασάνει και δεν του χάρισε τίποτα.

Στο 1ο σετ τα πράγματα ήταν απλά για τον κάτοχο 22 Grand Slams τίτλων, που κέρδισε τους 12 από τους 13 πρώτους του αγώνα και έκανε το 3-0, για να κάνει ένα ακόμα break μετά από 5 set points στο 8ο game και να κλείσει το σετ στο 6-2.

Στο 2ο σετ λίγο έλειψε να φτάσει στο bagel o Nole, ο οποίος έκανε ξανά καλύτερο ξεκίνημα για το 3-0 και πήρε και το double break στο 4ο game, σε ένα game που ο Griekspoor πάλεψε πολύ, έσβησε 5 break points, μετά όμως από 14 ισοπαλίες (!), ο Djokovic πήρε τελικά το break για το 4-0.

Κράτησε και το σερβίς του για το 5-0 ο Σέρβος, ο οποίος είχε διπλό match point στο 0-5, 15-40. Ο Griekspoor αρνήθηκε να χάσει μ' αυτόν τον τρόπο ένα σετ στο οποίο σίγουρα μέχρι τότε το σκορ τον αδικούσε και δικαιώθηκε για την επιμονή του.

Κατάφερε αρχικά με 4 πόντους στη σειρά από το σερβίς του να κερδίσει το πρώτο του game στο σετ και ένα μεγάλο χειροκρότημα από την κερκίδα, ενώ στη συνέχεια πήρε και ένα break πίσω, για να μειώσει σε 5-3. Τελικά, ο Djokovic σέρβιρε με επιτυχία για την πρόκριση στη 2η απόπειρά του και ολοκλήρωσε το παιχνίδι σε 81 λεπτά.

Μετά την πολύ αγχωτική του πρεμιέρα χθες με τον Tomas Machac, ο Djokovic επέστρεψε στις άνετες νίκες και συνολικά έφτασε τις 19 διαδοχικές νίκες στο tour, βελτιώνοντας το ρεκόρ του για το 2023 στο 14-0 νίκες.

Στα προημιτελικά του Ντουμπάι, ο 5 φορές πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Hubert Hurkacz και Pavel Kotov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots