ATP
Αγχωτική πρεμιέρα για Nole, "καθάρισε" στο tie-break (vids)

 
Αγχωτική πρεμιέρα για Nole, "καθάρισε" στο tie-break (vids)
tn team Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 - 20:02

Ο Tomas Machac είχε έμπνευση και έβαλε πολύ δύσκολα στον Novak Djokovic, που μπορεί να μην ήταν ο εαυτός του σε μεγάλο μέρος του αγώνα, αλλά στο αποφασιστικό tie-break έπαιξε σαν Νο.1 και "καθάρισε" την υπόθεση πρόκριση.

Στον πρώτο του αγώνα μετά την Αυστραλία, ήταν αναμενόμενο πως ο Novak Djokovic δεν θα έκανε και τον καλύτερο αγώνα του, την ίδια στιγμή όμως είχε απέναντί του κι έναν τρομερό Tomas Machac, που έκανε το παιχνίδι της ζωής του.

Παρόλα αυτά και μετά από μια μάχη 2 ωρών και 27 λεπτών, ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων πήρε τη νίκη με 6-3, 3-6, 7-6 (1) και την πρόκριση για τους "16" καλύτερους του Dubai Tennis Championships.

Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με τον Djokovic να προηγείται με break στο 3-1 και τον Machac να απαντάει αμέσως, για το 3-2. Ο Σέρβος έκανε νέο break για το 4-2 και έκλεισε τελικά αυτό το σετ στα 9 games, η αποστολή του όμως είχε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να ολοκληρωθεί.  

Ο 22χρονος Τσέχος, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.130 της παγκόσμιας κατάταξης όμως σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε κάτι τέτοιο στο γήπεδο σήμερα, άνοιξε με ένα break το 2ο σετ και προηγήθηκε με 3-0. 

Ο Djokovic μάλιστα χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15-40 στο επόμενο game, για να αποφύγει το double break και το 0-4. Μείωσε σε 1-3 ο 35χρονος, δεν μπόρεσε όμως να σπάσει το σερβίς του Machac σ' αυτό το σετ, με τον 22χρονο να μένει ψύχραιμος και όταν ήρθε αντιμέτωπος με break point στο 5-3, 30-40, για να υπερασπιστεί το σερβίς του και να κλείσει το σετ.

Η μάχη κορυφώθηκε στο αποφασιστικό σετ, με τον Djokovic να σβήνει break point στο 1ο game και να κάνει εκείνος το πρώτο break, για να βρεθεί μπροστά με 4-1. Δεν ήταν ωστόσο αρκετό και ο Machac συνέχισε να του κάνει δύσκολη τη ζωή, κάνοντας break back στο 7ο game και ισοφαρίζοντας σε 4-4 στο 8ο.

Έμεινε ψύχραιμος και στα δυο επόμενα service games του ο Τσέχος, στα οποία σέρβιρε για την παραμονή του στο τουρνουά, στο 4-5 και στο 5-6. Στο tie-break ωστόσο δεν μπόρεσε να σταθεί στο ίδιο επίπεδο με τον Nole, που ανέβασε το επίπεδό του και έπαιξε σαν Νο.1 στο πιο κρίσιμο σημείο, για να επιβληθεί με 7-1 και να βάλει τέλος στο συναρπαστικό ματς. 

Αυτή ήταν η 13η νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις του Djokovic στο 2023, καθώς και η 18η διαδοχική νίκη του στο tour.

Αύριο θα επιστρέψει στο court ο Σέρβος για την αναμέτρησή του με τον Tallon Griekspoor για τον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots