ATP
Medvedev: "Θέλω να εκμεταλλευτώ την αυτοπεποίθηση, αν χάσω έναν αγώνα θα χαθεί"

 
Medvedev: "Θέλω να εκμεταλλευτώ την αυτοπεποίθηση, αν χάσω έναν αγώνα θα χαθεί"
tn team Κυριακή, 05 Μαρτίου 2023 - 10:42

Ο Daniil Medvedev μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, καθώς για 1η φορά στην καριέρα του κερδίζει 3 τίτλους στη σειρά και νιώθει ότι μπορεί να συνεχίσει αυτό το σερί, αν όμως δεν το κάνει και χάσει στο Indian Wells, πιστεύει ότι θα χαθεί αμέσως και όλο αυτό που έχει χτίσει.

"Δεν έχω ξανακερδίσει 3 τουρνουά στη σειρά και αυτό δείχνει πόσο καλά παίζω αυτή την περίοδο. Μετά την ήττα μου από τον Korda στη Μελβούρνη είχα κολλήσει και δεν ήξερα τι να κάνω για να αλλάξω τα πράγματα. Θυμάμαι να προσεγγίζω έναν Ρώσο τενίστα μετά τον αγώνα μου με τον Davidovich και να τον ρωτάω πως μπορώ να βγω από αυτή την τρύπα. Όσο τα λέω αυτά, να σημειώσω και ότι αν κάνω μια ήττα στο Indian Wells, πιστεύω πως η αυτοπεποίθησή μου θα χαθεί ακαριαία", είπε ο Medvedev στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Ντουμπάι.

"Τώρα νιώθω όμως πως μπορώ να την αξιοποιήσω και να κερδίσω όσο περισσότερους αγώνες μπορώ. Θέλω να σπάσω το καλύτερο ρεκόρ τίτλων που έχω κερδίσει σε έναν χρόνο", πρόσθεσε ο 27χρονος Ρώσος, πρωταθλητής σε Ρότερνταμ, Ντόχα και Ντουμπάι τις τελευταίες 3 εβδομάδες. Να σημειωθεί πως ο καλύτερος απολογισμός του σε μια χρονιά, είναι οι 4 κερδισμένοι τίτλοι.

Για την προσέγγισή του τακτικά, να παίζει πολύ πίσω από την baseline, σχολίασε: "Ο μόνος μου στόχος όταν βγαίνω εκεί έξω είναι να κερδίσω. Πιστεύω πως έχω βρει τον κατάλληλο τρόπο για να το κάνω. Είμαι σίγουρος πως αν έμπαινα πιο μέσα στην baseline και έπαιζα πιο επιθετικά θα κέρδιζα επίσης πολλούς αγώνες, αλλά πιθανότατα λιγότερους απ' όσους κερδίζω τώρα. Ξέρω πως φαίνεται καλή τακτική για τους αντιπάλους μου το σερβίς-βολέ, όμως είμαι σε θέση να διαβάζω τις προθέσεις τους και να αντιδρώ γρήγορα. Και ξέρω πως μπορώ να βγάλω καλά χτυπήματα πίσω από την baseline. Είναι όλο ένα εγκεφαλικό παιχνίδι, έτσι είναι το τένις."

Για το πως είναι να είναι πατέρας στο tour της ΑΤΡ: "Δεν θα πω ψέματα. Αν δεν είχα τη δυνατότητα να έχω ανθρώπους που με βοηθάνε, θα ήταν αδύνατο να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο με την κόρη μου. Είναι πολύ καλό κορίσι, κοιμάται πολύ και είναι ήσυχη. Είναι πολύ όμορφη. Μπορώ να περνάω χρόνο μαζί της τα πρωινά και αυτό μου δίνει μεγάλη ενέργεια."

Τέλος, ο Medvedev αποκάλυψε και πως το αγαπημένο του τρόπαιο είναι αυτό του Cincinnati Masters, εξαιτίας της ιδιότητάς του ως... βάζο!

"Τα έχω όλα γύρω από την τηλεόραση, για να τα βλέπουμε συνέχεια. Αν διάλεγα κάποιο θα έπρεπε να πω το US Open, γιατί είναι Grand Slam, αλλά το αγαπημένο μου είναι αυτό του Σινσινάτι, γιατί το χρησιμοποιούμε και για να βάζουμε τα λουλούδια που προσφέρω στη γυναίκα μου κάποιες φορές."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots