ATP
Πρωταθλητής στο Ακαπούλκο ο De Minaur (vid)

 
Πρωταθλητής στο Ακαπούλκο ο De Minaur (vid)
© Mextenis
tn team Κυριακή, 05 Μαρτίου 2023 - 15:37

O Alex De Minaur κέρδισε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, μετά από μια εκπληκτική εβδομάδα στο Ακαπούλκο.

Στον τελικό του Abierto Mexicano, που ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Ελλάδα, ο De Minaur επέστρεψε από σετ πίσω και επιβλήθηκε του Tommy Paul με 3-6, 6-4, 6-1.

O De Minaur βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, αφού μετά το γρήγορο break που υπέστη και του στοίχισε το 1ο σετ, ήρθε αντιμέτωπος με break point νωρίς και στο 2ο σετ, στο 1-1, 30-40, αλλά κατάφερε να το σβήσει και να κάνει το υπέρ του 2-1.

Λίγο αργότερα ο Αυστραλός έκανε το πρώτο του break στο ματς και πέρασε μπροστά με 4-2, αλλά ο Paul απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 4-4. Τελικά, ο Αυστραλός έκανε και δεύτερο break στο 10ο game, για να πάρει το αμφίρροπο 2ο σετ με 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα, με τον De Minaur να βγαίνει από μια ακόμα δύσκολη συνθήκη, σβήνοντας 5 break points στο εναρκτήριο game, για να κάνει στη συνέχεια 2 απανωτά break και να φτάσει στο 5-0. Είχε match point και για το 6-0 ο Αυστραλός, ο οποίος τελικά ολοκλήρωσε το σετ στο δικό του σερβίς, στο 7ο game, έπειτα από 2 ώρες και 27 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν μια εξαιρετική εβδομάδα για τον De Minaur στο Ακαπούλκο, με τον Αυστραλό να κερδίζει μεταξύ άλλων και τον Holger Rune στα ημιτελικά, με 3-6, 7-5, 6-2.

Αυτός ήταν ο 7ος τίτλος καριέρας για τον De Minaur (7-4 σε τελικούς), 1ος σε 500άρι τουρνουά και 1ος στη φετινή σεζόν.

Αύριο ο 24χρονος Αυστραλός θα κερδίσει 4 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.18 της παγκόσμιας κατάταξης, πλησιάζοντας και το career high του, Νο.15.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots