ATP
ΕΠΙΣΗΜΟ: Εκτός Indian Wells ο Djokovic

 
ΕΠΙΣΗΜΟ: Εκτός Indian Wells ο Djokovic
© Peter Stapes/ATP Tour
tennisnews team Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 - 4:34

Μια ημέρα πριν από την κλήρωση του Indian Wells, η διοργάνωση ανακοίνωσε και επίσημα πως ο Novak Djokovic θα απουσιάσει για 2η διαδοχική χρονιά από το πρώτο Masters της χρονιάς.

Ο Novak Djokovic είχε γνωστοποιήσει από την περασμένη εβδομάδα στο Ντουμπάι πως δεν πρόκειται να περιμένει μέχρι την κλήρωση για να αποσύρει τη συμμετοχή του από το Indian Wells και τελικά το έκανε σήμερα, με το τουρνουά της Καλιφόρνιας να ανακοινώνει και επίσημα πως δεν θα αγωνιστεί σε αυτό ούτε φέτος.

Θυμίζουμε πως ο Σέρβος τενίστας είχε προσκομίσει όλα τα έγγραφα για να λάβει μια εξαίρεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και να του επιτραπεί, παρότι ανεμβολίαστος, η είσοδος στη χώρα. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν καλά και οι ΗΠΑ δεν έκαναν δεκτή την αίτησή του, παρά τις αρκετές αντιδράσεις και πιέσεις που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες, από τον κόσμο του τένις και όχι μόνο.

Η επίσημη απόσυρσή του από τo Indian Wells, σημαίνει βεβαίως την απουσία του Novak  και από το Μαϊάμι, για τον ίδιο λόγο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη μεγάλη χώρα της Δύσης που δεν έχει άρει ακόμα το μέτρο για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες, αλλά έχει ανακοινώσει πως θα το κάνει από τις 11 Μαΐου, επομένως ο Djokovic θα είναι εκτός απροόπτου στο US Open αυτή τη χρονιά.

Θα χάσει όμως για 2η διαδοχική χρονιά τα 2 πρώτα Masters της σεζόν και ως εκ τούτου είναι πιθανό να πέσει και από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, με κύριους υποψήφιους τον Carlos Alcaraz, που βρισκόταν εκεί μέχρι και τις αρχές του 2023, αλλά και τον Στέφανο Τσιτσιπά, που δεν έχει βρεθεί ποτέ ψηλότερα από το Νο.3, όπου βρίσκεται σήμερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots