ATP
Έτσι ανεβαίνει στο Νο.1 του κόσμου ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 - 12:27

Με τον Novak Djokovic να μένει εκτός Indian Wells και Μαϊάμι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα έχει μια νέα ευκαιρία για να ανεβεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Δεν θα είναι ωστόσο εύκολο. Δείτε τι χρειάζεται να κάνει για να τα καταφέρει.

Η άδεια που ζήτησε για να μπορέσει να ταξιδέψει στην Αμερική δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και έτσι ο Djokovic θα μείνει εκτός Indian Wells και Μαϊάμι, για 2η διαδοχική χρονιά.

Παρόλα αυτά, ο Σέρβος έχει καλές πιθανότητες να διατηρηθεί στην κορυφή, καθώς θα διατηρήσει τους 7.160 βαθμούς του, την ώρα που οι μόνοι δυο που μπορούν να τον απειλήσουν, είναι οι Carlos Alcaraz και Στέφανος Τσιτσιπάς, που θα χρειαστούν αμφότεροι να κάνουν πολλές νίκες για να τον ρίξουν από την κορυφή.

O Alcaraz θα επιστρέψει στο Νο.1 του κόσμου αν κατακτήσει το Indian Wells, αλλά για να διατηρηθεί εκεί, θα πρέπει να κατακτήσει και το Miami Masters. Χρειάζεται δηλαδή να κάνει το Sunshine Double και να παραμείνει αήττητος αυτό το μήνα, για να είναι στο Νο.1 του κόσμου όταν θα ξεκινάει η χωμάτινη σεζόν.

Ο Τσιτσιπάς από την πλευρά του, μπορεί να ανεβεί στο Νο.1 του κόσμου για 1η φορά στην καριέρα του μετά από το Μαϊάμι, αν κατακτήσει ένα από τα δυο Masters και φτάσει τουλάχιστον μέχρι τον τελικό στο άλλο.

Σε οποιαδήποτε διαφορετική περίπτωση, ο Djokovic θα διατηρηθεί στο Νο.1, όπου θα συμπληρώσει σε κάθε περίπτωση τις 380 εβδομάδες συνολικής παραμονής, έχοντας το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών σε άνδρες και γυναίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots