ATP
Σταθερά στην 3η θέση ο Τσιτσιπάς, στο Νο.8 ο Rune

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © tennisnews.gr
tn team Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 - 13:38

O Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε και αυτή την εβδομάδα στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο Νο.6 ανέβηκε ο Daniil Medvedev, ενώ νέο career high πραγματοποίησε ο Holger Rune, που πέρασε στην 8η θέση.

Δεν υπήρξε καμία αλλαγή αυτή την εβδομάδα στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον Novak Djokovic να είναι πάντα στην κορυφή, φτάνοντας ήδη τις 379 εβδομάδες παραμονής εκεί, βελτιώνοντας κι άλλο το απίθανο ρεκόρ του.

Βαθμολογικά μάλιστα είχε ένα μικρό κέρδος ο Σέρβος, που αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο Carlos Alcaraz κατά 180 βαθμούς, καθώς ο Ισπανός δεν αγωνίστηκε στο Ακαπούλκο και υπολείπεται πλέον 380 βαθμών του Nole.

Παρά την απουσία του από τα αμερικάνικα Masters, o Nole δεν θα χάσει το Νο.1 αν Alcaraz και Τσιτσιπάς δεν κερδίσουν τουλάχιστον ένα από τα δυο πρώτα Masters της χρονιάς στις ΗΠΑ.

Στο Νο.3 διατηρήθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, χωρίς να έχει απώλεια ή κέρδος αυτή την εβδομάδα (είχε χάσει τους βαθμούς του από το Ακαπούλκο από την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ στο Νο.4 βρίσκεται ο Casper Ruud και στο Νο.5 ο Taylor Fritz, που για 1η φορά μπήκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Top 5.

Ο Daniil Medvedev, που μετράει 3 κερδισμένους τίτλους και 14 κερδισμένα ματς στη σειρά, πέρασε στο Νο.6, ρίχνοντας στο Νο.7 τον Andrey Rublev, ενώ στο Νο.8 ανέβηκε ο Holger Rune, για 1η φορά στην καριέρα του. Με την άνοδο 2 θέσεων του Rune, έχασαν από μια θέση οι Rafael Nadal και Felix Auger-Aliassime, στο Νο.9 και στο Νο.10 αντίστοιχα.

Ο Alexander Zverev, μετά και την παρουσία του στον πρώτο του ημιτελικό για φέτος στο Ντουμπάι, κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.14, ενώ από 4 θέσεις κέρδισαν οι Alex De Minaur και Tommy Paul, πρωταθλητής και φιναλίστ αντίστοιχα στο Ακαπούλκο, που βρίσκονται στο Νο.18 και στο Νο.19 της κατάταξης.

Ο Tallon Griekspoor συνεχίζει την ανοδική του πορεία και κέρδισε 3 θέσεις ακόμα, για να βρεθεί στο Νο.36 του κόσμου και να βελτιώσει το career high του, ενώ ο Mackenzie McDonald κέρδισε 9 θέσεις και βρέθηκε πολύ κοντά στην επιστροφή του στο Top 50 και στο Νο.53.

Νέο career high και για τον Mikael Ymer, που κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.57, ενώ ο Tomas Martin Etcheverry άφησε πίσω του 16 θέσεις μετά την παρουσία του στον τελικό του Σαντιάγο και ανέβηκε για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.61.

Ο πρωταθλητής του ίδιου τουρνουά και πολύ φορμαρισμένος Nicolas Jarry, άφησε πίσω του 35 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.52 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.87 που βρισκόταν.

Τέλος, ο Θανάσης Κοκκινάκης κέρδισε 7 θέσεις και βρίσκεται ξανά στο Top 100 και στο Νο.94, ενώ ο Max Purcell σημείωσε την πρώτη του είσοδο στο Top 100 χάρη στη νίκη του στο Challenger του Pune, που τον έφερε 21 θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα και το προηγούμενο career high του, στο Νο.95 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots