ATP
Άκοπη πρόκριση για Alcaraz (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 - 9:55

O Carlos Alcaraz συνεχίζει την πορεία του προς τον τίτλο στο Indian Wells, παίρνοντας μια άκοπη πρόκριση για τα προημιτελικά. Εκεί θα παίξει με τον Felix Auger-Aliassime, που έσωσε 6 match points για να μείνει στο τουρνουά. Πέρασαν τα περισσότερα φαβορί, εκτός έμεινε ο Andrey Rublev.

Tρεις νίκες μακριά από την επιστροφή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται ο Carlos Alcaraz, ο οποίος έμεινε μόνο 46 λεπτά στο γήπεδο τα ξημερώματα της Τετάρτης, για να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Indian Wells.

Ο 19χρονος Ισπανός κέρδιζε τον Jack Draper με 6-2, 2-0, με τον Βρετανό να εγκαταλείπει τελικά την αναμέτρηση, αφού αντιμετώπιζε έντονες ενοχλήσεις στους κοιλιακούς του.

Ο Alcaraz θα παίξει στα προημιτελικά με τον Felix Auger-Aliassime, που κέρδισε μετά από μια τεράστια μάχη τον Tommy Paul με 3-6, 6-3, 7-6 (6). Στο 3ο σετ ο Καναδός επέστρεψε αρχικά από το 0-3, ενώ αργότερα βρέθηκε δυο φορές αντιμέτωπος με τριπλό match point, στο 5-6, 0-40 και στο 3-6 του tie-break! Κατάφερε να επιστρέψει και τις δυο, για να πάρει τελικά τη νίκη στο tie-break με 8-6, έπειτα από 2 ώρες και 46 λεπτά.

Ο υπερασπιστής του τίτλου, Taylor Fritz, συνέχισε την καλή του πορεία με νίκη επί του Marton Fucsovics με 6-4, 6-3 και θα παίξει στα προημιτελικά με τον Jannik Sinner, που επιβεβαίωσε και εκείνος τα προγνωστικά, κερδίζοντας τον Stan Wawrinka με 6-1, 6-4.

Εκτός έμεινε ο Andrey Rublev, που ηττήθηκε από έναν πολύ καλό Cameron Norrie με 6-2, 6-4. Ο Βρετανός θα παίξει στα προημιτελικά με τον Frances Tiafoe, που σταμάτησε τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Alejandro Tabilo, με 6-4, 6-4.

Τέλος, θυμίζουμε πως ο Daniil Medvedev είχε κερδίσει το ντέρμπι με τον Alexander Zverev μετά από 3 ώρες και 17 λεπτά με 6-7 (5), 7-6 (5), 7-5 και θα παίξει στα προημιτελικά με τον Alejandro Davidovich Fokina, που νίκησε τον Cristian Garin με 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots