ATP
Medvedev: "Αξίζει το Νο.1 ο Alcaraz"

 
Medvedev: "Αξίζει το Νο.1 ο Alcaraz"
tn team Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 - 17:21

Ο Daniil Medvedev μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αντίπαλό του στον χθεσινό τελικό του Indian Wells, Carlos Alcaraz, ενώ παρότι χάλασε το νικηφόρο του σερί, είναι περήφανος για την πορεία του και θα πάει με αρκετή αυτοπεποίθηση στο Μαϊάμι.

"Δεν έπαιξα το καλύτερό μου σήμερα (σ.σ. χθες) και εκείνος προφανώς έπαιξε καλά. Αυτό συμβαίνει κάποιες φορές στο τένις, είχε συμβεί και στον αγώνα μου με τον Novak, όπου έπαιξα πολύ καλά και ο Novak δεν έπαιξε στο καλύτερό του επίπεδο", είπε ο Medvedev, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τον χθεσινό τελικό του BNP Paribas Open, όπου πήρε μόλις 5 games απέναντι στον Alcaraz.

"Δεν ξέρω γιατί δεν έπαιξα τόσο καλά, ίσως ήταν τα χτυπήματά του, ίσως είχε να κάνει με τον άνεμο, φύσαγε πολύ σήμερα και κατάφερε να προσαρμοστεί καλύτερα στις συνθήκες από εμένα. Είμαι απογοητευμένος με το αποτέλεσμα, όμως συνολικά είχα ένα καλό τουρνουά. Είμαι πολύ χαρούμενος που έφτασα ως τον τελικό του Indian Wells, είναι ένα hardcourt που μοιάζει με χώμα, οπότε είναι πολύ καλό αποτέλεσμα για μένα. Κρατάω μόνο τα θετικά και θέλω πολύ να παίξω στο Μαϊάμι", πρόσθεσε ο 27χρονος Ρώσος.

Για τον Alcaraz και την επιστροφή του στο Νο.1, είπε: "Είναι κρίμα για τον Novak που δεν μπορούσε να παίξει σ' αυτά τα τουρνουά, είμαι σίγουρος ότι όλοι θέλαμε να τον έχουμε εδώ, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Και ο Rafa δεν μπορούσε να είναι εδώ, λόγω του τραυματισμού του. Θα μπορούσε αν δεν είχε τραυματιστεί να ήταν εκείνος στο Νο.1, ή θα μπορούσε να ήταν ο Novak, δεν μπορούμε να ξέρουμε. Πάντως ο Carlos βρίσκεται άξια στο Νο.1, έχει κερδίσει τους περισσότερους βαθμούς στις τελευταίες 52 εβδομάδες και έτσι λειτουργεί η κατάταξη."

Για το αν τα αποτελέσματά του στις αργές επιφάνειες του Indian Wells του δίνουν αυτοπεποίθηση για το χώμα, που είναι η χειρότερή του επιφάνεια, ανέφερε: "Έχω πει πολλά γι' αυτό το γήπεδο, αλλά τουλάχιστον εδώ δεν χρειάζεται να γλιστράς, κάτι που με δυσκολεύει πολύ στο χώμα. Αλλά είχα ήδη καλά αποτελέσματα και στο χώμα, στα μεγάλα τουρνουά πέρσι. Αυτή τη στιγμή νιώθω καλά με το παιχνίδι μου, σωματικά και πνευματικά. Ανυπομονώ για τη χωμάτινη σεζόν, αλλά πρώτα θα περάσω από το Μαϊάμι."

Για τον αντίκτυπο που θα έχει ο χαμένος τελικός: "Πιστεύω πως θα το ξεπεράσω πολύ γρήγορα. Νιώθω καλά, κέρδισα 3 συνεχόμενα τουρνουά και έφτασα μέχρι τον τελικό εδώ, όπου ποτέ δεν είχα ούτε ένα προημιτελικό. Παίρνω πολλά θετικά, δίχως αμφιβολία, αν και πάντα θα φέρνει απογοήτευση ένας χαμένος τελικός. Θα προσπαθήσω να κερδίσω την επόμενη φορά."

Για το σερί 19 νικών που χάλασε με την ήττα του στο Indian Wells και το αν θα επηρεάσει την αυτοπεποίθησή του: "Αυτά τα σερί σε κάνουν να νιώθεις πολύ καλά, ειδικά όταν παίζεις με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Είμαι απογοητευμένος που τελείωσε το σερί μου, αλλά μου έδωσε πολλή αυτοπεποίθηση. Πέρσι η αυτοπεποίθηση ήταν κάτι που έλειπε από το παιχνίδι μου, φέτος κατάφερα να κερδίσω 19 αγώνες στη σειρά και είμαι περήφανος γι' αυτό. Τώρα θέλω να χτίσω ένα νέο σερί, δεν γίνεται διαφορετικά στο τένις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots