ATP
Τσιτσιπάς: "Στο Indian Wells αναγκάστηκα να παίξω εξαιτίας των κανονισμών"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ATP Tour
tn team Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 - 9:32

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσον αφορά την παρουσία του στο Indian Wells, λέγοντας πως δεν είχε σκοπό να παίξει λόγω του τραυματισμού του, αλλά η ΑΤΡ τον ανάγκασε να τον κάνει. Επιπλέον, άσκησε κριτική και στις μπάλες που χρησιμοποιούνται από τα τουρνουά.

Όταν ρωτήθηκε στη χθεσινή "media day" στο Μαϊάμι για το ποιος είναι ο στόχος του στο Miami Open, ο Στέφανος άρπαξε την ευκαιρία και μίλησε για το Indian Wells, όπου δεν είχε αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του στον ώμο, αλλά τον ανάγκασαν να παίξει οι κανονισμοί της ΑΤΡ, αφού η συμμετοχή στα Masters 1000 τουρνουά είναι υποχρεωτική για όλους.

"Ο στόχος μου εδώ είναι να βγω έξω στο γήπεδο και να δείξω κάτι διαφορετικό απ' αυτό που έκανα στο Indian Wells. Σε εκείνο το τουρνουά υπέφερα αρκετά, δεν ήταν εύκολο να βρίσκομαι στο court, αλλά έπρεπε να το κάνω. Δεν ήθελα να το κάνω, αλλά οι κανόνες της ΑΤΡ σε αναγκάζουν να παίζεις σε αυτά τα τουρνουά και δεν είμαι από τους παίκτες που τους αρέσει να εγκαταλείπουν μετά από 2-3 games. Ελπίζω εδώ να μπορέσω να βγω στο court και να το απολαύσω, να περάσω καλά και να μη σκέφτομαι το χέρι μου. Νιώθω καλύτερα πάντως", είπε ο 24χρονος Έλληνας τενίστας.

Ο Στέφανος εξέφρασε ακόμα τη δυσαρέσκειά του για τις αλλαγές που γίνονται στις μπάλες από τουρουά σε τουρνουά, λέγοντας πως είναι κάτι που απασχολεί εν γένει τους παίκτες και προτείνοντας μια κοινή μπάλα για όλα τα τουρνουά.

"Όταν παίζεις με πόνο δεν μπορείς να περάσεις καλά. Απλά προσπαθείς να επιβιώσεις και να συνεχίσεις. Η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα και όταν είμαι υγιής όλα πάνε καλά. Είμαι δημιουργικός στο γήπεδο, το παιχνίδι μου έχει ποικιλία και νιώθω πως τίποτα δεν πηγαίνει στραβά. Αυτός είναι ο στόχος μου γι' αυτό το τουρνουά, να παίξω χωρίς πόνο και να δω πως θα ανταποκριθεί το χέρι μου. Αυτά τα γήπεδα είναι λίγο γρηγορότερα από το Indian Wells, έχει περισσότερη υγρασία και η μπάλα είναι πιο χαμηλή. Μου αρέσουν οι συνθήκες και στα δυο τουρνουά, πρέπει απλά να προσαρμοστώ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φέτος νομίζω πως είναι η αλλαγή στις μπάλες, είναι ένα θέμα που συζητάμε μεταξύ μας οι παίκτες. Οι μπάλες θα έπρεπε να είναι ίδιες σε όλα τα τουρνουά, ειδικά στα hardcourt τουρνουά. Αυτό θα μας προστάτευε από τραυματισμούς. Και άλλοι παίκτες μου έχουν πει πως ότι από την αρχή της χρονιάς οι αλλαγές στις μπάλες τους έχουν προκαλέσει προβλήματα, στους ώμους, στους καρπούς και γενικά. Πιστεύω πως και ο δικός μου τραυματισμός προκλήθηκε απ' αυτό."

Τέλος, για το πως χαλαρώνει και περνάει ευχάριστα στο tour, ο Στέφανος ανέφερε: "Με το να κάνω φίλους. Είμαι πιο ανοιχτός και πιο χαλαρός, όχι τόσο εσωστρεφής, ειδικά σε σύγκριση με 3-4 χρόνια πριν, όταν πρωτοήρθα στο tour. Τότε ήμουν πολύ πειθαρχημένος, ακόμα είμαι, αλλά τώρα ξέρω και πως να χαλαρώνω. Παλιότερα περνούσα δυο εβδομάδες στα αποδυτήρια, στον δικό μου κόσμο. Τώρα επιτρέπω στον εαυτό μου περισσότερη ελευθερία. Αυτό πιστεύω πως με έχει βοηθήσει, μου έχει δώσει την ευκαιρία να ωριμάσω ως άνθρωπος και να μην μένω 100% στο τένις κάθε εβδομάδα."

Ο Τσιτσιπάς θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στον 2ο γύρο του Miami Open, αντιμετωπίζοντας είτε τον Richard Gasquet, είτε κάποιον qualifier.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots