ATP
Djokovic: "Δεν μετανιώνω για τίποτα - Συγχαρητήρια στον Alcaraz"

 
Djokovic: "Δεν μετανιώνω για τίποτα - Συγχαρητήρια στον Alcaraz"
tn team Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 - 13:36

Ο Novak Djokovic δεν μετανιώνει για τις επιλογές που έχει κάνει και του στοίχισαν και φέτος τη συμμετοχή σε Indian Wells και Μαϊάμι, ενώ συνεχάρη τον Carlos Alcaraz, για την επιστροφή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Alcaraz έλαμψε δια της απουσίας του Djokovic από το Indian Wells και επέστρεψε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας τον Σέρβο στο Νο.2. Ο Nole, ο οποίος έχει ήδη περάσει 380 εβδομάδες από την καριέρα του στο Νο.1 και έχει το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών σε άνδρες και γυναίκες, θα βρεθεί ξανά στην κορυφή αν ο Alcaraz δεν κατακτήσει και το Μαϊάμι.

"Συγχαρητήρια στον Alcaraz, του αξίζει απόλυτα να είναι στο Νο.1. Είναι κρίμα που δεν μπόρεσα να παίξω στο Indian Wells και στο Μαϊάμι, αγαπώ αυτά τα τουρνουά και είχα πολλές επιτυχίες εκεί. Την ίδια στιγμή όμως, έχω πάρει μια συνειδητή απόφαση και ήξερα ότι υπήρχε η πιθανότητα να μην πάω. Ελπίζω πως αυτή η κατάσταση θα αλλάξει για το US Open", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη που έδωσε στην Becky Anderson για το CNN.

Όσο για το αν μετάνιωσε ποτέ για τις επιλογές του, είπε: "Δεν μετανιώνω για τίποτα. Στη ζωή μου έχω μάθει πως το να μετανιώνεις για πράγματα σε κρατάει πίσω και σε κάνει να ζεις στο παρελθόν. Δεν θέλω να το κάνω αυτό. Ούτε στο μέλλον επικεντρώνομαι, θέλω να μένω στη στιγμή."

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τη μόνη χώρα με σημαντική θέση στον παγκόσμιο τενιστικό χάρτη που δεν επιτρέπουν την είσοδο σε μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Αυτό το μέτρο θα αρθεί τον Μάιο, συνεπώς αυτά τα δυο ήταν τα τελευταία τουρνουά εκτός απροόπτου που ο Djokovic δεν μπόρεσε να παίξει λόγω της επιλογής του να μην εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

"Θέλω πολύ να παίξω στη Νέα Υόρκη φέτος. Την τελευταία φορά που έπαιξα, το 2021, είχα μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου με το κοινό. Και είχα τη χαρά να κερδίσω τον τίτλο 3 φορές και να παίξω πολλούς τελικούς. Παρόλο που είχα χάσει αυτόν τον αγώνα, έλαβα πολλή αγάπη από τον κόσμο και θέλω πολύ να επιστρέψω και να έχω ξανά αυτή τη σύνδεση με το κοινό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots