ATP
Medvedev: "Δεν θα αλλάξω την τακτική μου"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © 2023 Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 - 12:07

Ο Daniil Medvedev είπε πως ένα κακό παιχνίδι στον τελικό του Indian Wells δεν αρκεί για να τον κάνει να αλλάξει την τακτική του να στέκεται αρκετά πίσω από την baseline, κάτι που σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια του είχε αποδώσει καλά.

"Είναι πιθανό να μην ακολουθήσω την ίδια τακτική, αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμα. Αν χάσω και δεύτερο διαδοχικό αγώνα επειδή στεκόμουν πολύ πίσω, τότε σίγουρα θα πρέπει να αλλάξω κάτι. Αλλά μια ήττα δεν φτάνει για να με κάνει να το αλλάξω", είπε ο Medvedev, αναφερόμενος στην τακτική του να παίζει τα ράλι πολύ πίσω από την baseline στα hardcourts, κάτι που του στοίχισε στον αγώνα του με τον Carlos Alcaraz στο Indian Wells, αλλά πριν από αυτό τον οδήγησε στο σερί των 19 διαδοχικών νικών που έκανε.

"Θα περιμένω το πρώτο ματς, για να δω αν τα γρηγορότερα γήπεδα εδώ με βοηθήσουν στις τοποθετήσεις που έχω, γιατί η μπάλα θα φεύγει γρηγορότερα και δεν θα δίνω τόσο χρόνο στον αντίπαλο να κάνει σερβίς-βολέ. Στον τελικό του Indian Wells προσπάθησα σε ένα σημείο να το αλλάξω και να παίξω πιο κοντά στην baseline, όμως σέρβιρε πολύ δυνατά και δεν βοήθησε αυτό. Και δεν είναι και τόσο εύκολο να αλλάζεις την τακτική σου μέσα σε έναν αγώνα."

Παρά την ήττα με 6-3, 6-2 από τον Ισπανό στο Indian Wells, o Medvedev πήγε στο Μαϊάμι με καλή ψυχολογία και υψηλούς στόχους. Έχει κερδίσει άλλωστε τους 19 από τους 20 τελευταίους αγώνες του στο tour και θα διεκδικήσει την ερχόμενη εβδομάδα τον 4ο τίτλο του στα 5 τελευταία τουρνουά που συμμετείχε.

"Κατάφερα να δημιουργήσω ένα σερί, κάτι που δεν μπόρεσα να κάνω το 2022, ήμουν λιγότερο συνεπής. Είχα κάποια καλά παιχνίδια και κάποια καλά τουρνουά, αλλά ξαφνικά από το πουθενά έκανα και έναν άσχημο αγώνα. Αυτό το έχω αποφύγει στα 4 τελευταία τουρνουά. Δεν έχω ιδέα πως το κατάφερα, αλλά είμαι χαρούμενος και θέλω να συνεχίσω έτσι."

Στην πρεμιέρα του στο Μαϊάμι, ο Medvedev θα αντιμετωπίσει το νικητή της ισπανικής μονομαχίας μεταξύ του Roberto Carballes Baena και του Bernabe Zapata Miralles, το Σάββατο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots