ATP
Επέστρεψε στο Νο.1 ο Djokovic

 
Επέστρεψε στο Νο.1 ο Djokovic
© David Mariuz/Tennis Australia
tn team Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 - 10:03

O Novak Djokovic επέστρεψε και επίσημα στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα, όπου περνάει την 381η εβδομάδα της καριέρας του! Στο Νο.3 διατηρήθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο Νο.4 ανέβηκε ο Daniil Medvedev.

Μετά την αποτυχία του να υπερασπιστεί τον τίτλο στο Μαϊάμι, ο Carlos Alcaraz υποχώρησε ξανά στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον Novak Djokovic, που απουσίασε για 2η διαδοχική χρονιά από τα αμερικάνικα Masters του Μαρτίου, να επιστρέφει στην κορυφή του κόσμου.

Αυτή είναι η 381η εβδομάδα του Nole στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον σπουδαίο Σέρβο τενίστα να έχει ένα απίστευτο ρεκόρ στην κατοχή του, με το δεύτερο καλύτερο να είναι του Roger Federer με 310 εβδομάδες.

Στο Νο.3, πίσω από τους Djokovic και Alcaraz, διατηρήθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ στο Νο.4 ανέβηκε ο Daniil Medvedev, που κατέκτησε τον 4ο τίτλο του για φέτος και κέρδισε μια ακόμα θέση.

Στο Νο.5 υποχώρησε ο Casper Ruud, μετά και την άνοδο του Medvedev, ενώ ο Andrey Rublev κέρδισε μια θέση και βρέθηκε στο Νο.6, ρίχνοντας στο Νο.7 τον Felix Auger-Aliassime. Στο Νο.8 παρέμεινε ο Holger Rune, ενώ στο Νο.9 ανέβηκε ο φιναλίστ του Miami Open, Jannik Sinner, που κέρδισε 2 θέσεις και ισοφάρισε το career high του. Το Top 10 συμπληρώνει ο Taylor Fritz.

Ο Karen Khachanov, που έπαιξε σε έναν ακόμα μεγάλο ημιτελικό την περασμένη εβδομάδα, κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.11 του κόσμου. Στο Νο.12 υποχώρησε ο Hubert Hurkacz, που έχασε 3 θέσεις, ενώ μια θέση έχασε και ο Rafael Nadal, που βρίσκεται στο Νο.14 του κόσμου, χαμηλότερα από ποτέ στα τελευταία 18 χρόνια.

"Αθόρυβα" βελτίωσε το career high του ο Alejandro Davidovich Fokina, που κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.24 του κόσμου. Νέα career high στο Top 50 και για τους Tallon Griekspoor και Emil Ruusuvuori. O Griekspoor κέρδισε μια θέση και βρέθηκε στο Νο.35, ενώ ο Ruusuvuori, μετά την πορεία του ως τα προημιτελικά του Μαϊάμι, κέρδισε 17 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.37.

Η ευχάριστη έκπληξη του Miami Open, o Christopher Eubanks, που από τα προκριματικά έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του τουρνουά, άφησε πίσω του 34 θέσεις και στην πρώτη του είσοδο στο Top 100, κατάφερε να "προσγειωθεί" στο Νο.85.

Νέο career high και για τον Max Purcell, που βρίσκεται στο Νο.86, κερδίζοντας 13 θέσεις, καθώς και για τον 18χρονο Luca Van Assche, που κέρδισε 17 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.91.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, στο Νο.2 της χώρας πίσω βεβαίως από τον Στέφανο Τσιτσιπά, παραμένει ο Στέφανος Σακελλαρίδης, που έχασε όμως 6 θέσεις αυτή την εβδομάδα και βρέθηκε στο Νο.586. Ο Μιχάλης Περβολαράκης υποχώρησε στο Νο.638, ενώ ο Αλέξανδρος Σκορίλας βρίσκεται στο Νο.956.

Στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, ο Πέτρος Τσιτσιπάς είναι στο Νο.1 της Ελλάδας, αλλά αυτή την εβδομάδα έχασε 5 θέσεις και έπεσε στο Νο.127. Ο αδερφός του, Στέφανος, υποχώρησε στο Νο.176, ενώ πτώσεις είχαν και οι Περβολαράκης και Μάρκος Καλοβελώνης, που βρίσκονται στο Νο.227 και στο Νο.314 αντίστοιχα.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots