ATP
Medvedev: "Αν μπορούσα να επιλέξω, θα έπαιζα μόνο σε hardcourts"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Miami Open
tn team Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 - 13:24

Ο Daniil Medvedev προηγείται στο Race και στους κερδισμένους τίτλους για το 2023 στο ΑΤΡ Tour, όμως από δω και πέρα ξεκινάει η χωμάτινη σεζόν, για την οποία δεν είναι το ίδιο ενθουσιασμένος.

"Λατρεύω τα hardcourts, μου αρέσει να παίζω σ' αυτές τις επιφάνειες. Αν μπορούσα να επιλέξω, θα έπαιζα μόνο στα hardcourts. Κατανοώ όμως πως αυτό δεν είναι δίκαιο. Ξέρω πως μπορώ να τα πάω καλά και στο γρασίδι και στο χώμα, όμως στα σκληρά γήπεδα πηγαίνει καλύτερα για μένα. Μπορώ να κερδίσω αγώνες ακόμα και όταν δεν είμαι σε καλή μέρα, που είναι πολύ σημαντικό", είπε ο Medvedev στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Μαϊάμι, όπου κέρδισε τον 4ο τίτλο του για φέτος.

Ο Medvedev έχει κερδίσει τους 24 από τους 25 αγώνες που έδωσε μετά την Αυστραλία και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το κομμάτι της σεζόν, πριν ξεκινήσουν τα χωμάτινα τουρνουά.

"Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι το καλύτερο ξεκίνημα που έχω κάνει σε μια σεζόν στην καριέρα μου. Κέρδισα πολλούς βαθμούς. Είναι κρίμα που δεν μπόρεσα να κερδίσω και ένα Slam, όμως γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος και παίρνω δύναμη για να συνεχίσω έτσι τη σεζόν."

Ο Medvedev σχολίασε και την απόφαση του Wimbledon να επιτρέψει το 2023 τη συμμετοχή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στο τουρνουά: "Είμαι χαρούμενος που θα παίξω στο τουρνουά, αυτό ισχύει για κάθε τουρνουά, όπως είμαι χαρούμενος που θα παίξω και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να πάω το τένις μου σε όλο τον κόσμο, να παίξω για όλους τους φαν. Το Wimbledon είναι το μόνο τουρνουά που δεν έχω καταφέρει να παίξω στα προημιτελικά."

Τέλος, για το εντυπωσιακό ρεκόρ του 6-0 που έχει ενάντια στον Sinner, o Ρώσος είπε: "Για κάποιο λόγο, τα χτυπήματά μου δεν του επιτρέπουν να κάνει το παιχνίδι του, που είναι να βγάζει winners όλη την ώρα. Δεν είναι κάτι που κάνω σκόπιμα ή που έχω προετοιμάσει πριν από τα παιχνίδια μας, αλλά είναι κάτι που βγαίνει από αυτό το matchup. Νομίζω πως αυτή τη σεζόν έχει κάνει ένα βήμα μπροστά, αστοχεί λιγότερο και πλησιάζει στη νίκη. Ας ελπίσουμε πως θα συνεχίσει να τον προβληματίζει το παιχνίδι μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots