ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν θέλω να σκέφτομαι πολύ το three-peat"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 - 10:46

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πάει για τον 3ο διαδοχικό του τίτλο στο Monte-Carlo την ερχόμενη εβδομάδα, δεν είναι όμως κάτι στο οποίο θέλει να σκέφτεται από τώρα, με κίνδυνο να τον βγάλει από τον στόχο του.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στα χωμάτινα τουρνουά. Είναι μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της χρονιάς, το ξεκίνημα της χωμάτινης σεζόν στο Monte-Carlo, που είναι το αγαπημένο μου μέρος στον κόσμο", είπε ο Τσιτσιπάς στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Monte-Carlo, όπου ήταν ο πρωταθλητής το 2021 και το 2022.

"Θα προσπαθήσω να κάνω τρεις τους τίτλους μου εδώ, αλλά δεν θέλω και να το σκέφτομαι πολύ. Νιώθω ανανεωμένος που θα παίξω ξανά στο χώμα", πρόσθεσε ο 24χρονος Έλληνας τενίστας.

Ο Στεφ παίζει κυριολεκτικά στο σπίτι του, όταν αγωνίζεται στο Monte-Carlo, ενώ έχει πολύ μεγάλη υποστήριξη, λέγοντας πως πλέον γνωρίζει προσωπικά και το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινότητας: "Απολαμβάνω ο γεγονός πως έχω κερδίσει δυο φορές αυτό το τουρνουά. Νιώθω καλά όταν παίζω εδώ, νιώθω καλά όταν αγωνίζομαι μπροστά σ' αυτούς τους φαν. Οι Μονεγάσκοι μου έχουν δείξει την αγάπη και τη στήριξή τους, όπως και οι Ιταλοί και οι Γάλλοι φαν. Και η ελληνική κοινότητα φυσικά, βρίσκονται εδώ και γνωρίζω τους περισσότερους."

Τέλος, ο Στέφανος, που λατρεύει τις χωμάτινες επιφάνειες, μίλησε και για το τακτικό κομμάτι σε αυτές, το οποίο τον εξιτάρει: "Μου αρέσει η τακτική ανάλυση του χωμάτινου τένις. Είναι πιο βαθύ απ' ότι νομίζει ο περισσότερος κόσμος. Υπάρχει αρκετή στρατηγική. Δεν περιμένεις να βγάλεις τρελούς winners σε μια επιφάνεια σαν το χώμα, οπότε χρειάζεται υπομονή όταν παίζεις. Έχει να κάνει με τα λάθη υπό πίεση, αλλά και χωρίς πίεση. Η βασική προτεραιότητα δεν είναι να βγάλεις έναν winner, αλλά να χτυπάς την μπάλα με ακρίβεια και να ανοίγεις το γήπεδο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots