ATP
Πρωταθλητής στο Χιούστον ο Tiafoe (vid)

 
Πρωταθλητής στο Χιούστον ο Tiafoe (vid)
© Jared Wickerham/US Clay
tn team Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 - 11:48

O Frances Tiafoe κέρδισε 4 αγώνες μέσα σε 2 μέρες και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο τουρνουά της πατρίδας του, στο Χιούστον, για να ξεκινήσει ιδανικά τη χωμάτινη σεζόν.

Ο 25χρονος Tiafoe είχε μια εκπληκτική εβδομάδα στο Χιούστον και ιδίως ένα τρομερό Σαββατοκύριακο, στο οποίο χρειάστηκε να κερδίσει 4 παιχνίδια, για να φτάσει μέχρι τον τίτλο του US Men's Clay Court Championships.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν πάει πολύ πίσω τα παιχνίδια του τουρνουά, με τον 1ο γύρο να ολοκληρώνεται την Παρασκευή!

Έτσι, οι διοργανωτές υποχρεώθηκαν να βάλουν τους αγώνες του 2ου γύρου και των προημιτελικών το Σάββατο, ενώ όσοι συνέχισαν έπαιξαν τα ημιτελικά την Κυριακή και τον τελικό επίσης την Κυριακή.

Οι Tiafoe και Tomas Martin Etcheverry ήταν οι δυο παίκτες που κλήθηκαν να δώσουν 4 αγώνες σε 2 μέρες, καθώς προκρίθηκαν μέχρι τον τελικό.

Ο Αμερικανός είχε κερδίσει το Σάββατο τον Steve Johnson με 6-2, 6-4 και τον Jason Kubler με 6-4, 6-4, ενώ το πρωί της Κυριακής κέρδισε τον Gijs Brouwer με 6-4, 6-1.

Ο Αργεντινός από την πλευρά του απέκλεισε του Max Purcell με 7-6 (5), 6-1, Cristian Garin με 6-1, 6-7 (2), 6-3 και Yannick Hanfmann με 6-3, 6-4.

Ο Tiafoe δεν έχασε ούτε στον τελικό σετ, ολοκληρώνοντας το τουρνουά με 8/8 κερδισμένα σετ, επικρατώντας του Etcheverry με 7-6 (1), 7-6 (6), σε ένα αρκετά κλειστό ματς.

Ειδικά στο 2ο σετ μπήκε σε περιπέτειες, καθώς δεν μπόρεσε να το κλείσει όταν προηγήθηκε με 5-3, οδηγήθηκε σε tie-break και εκεί βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 3-5. Ισοφάρισε όμως πριν να είναι αργά και τελικά στο 2ο championship point του έκανε το 8-6 και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του.

Ήταν μόλις ο 2ος τίτλος καριέρας για τον Tiafoe, που έβαλε τέλος σε ένα σερί 4 χαμένων τελικών (2-4), ενώ κέρδισε τον 1ο τίτλο του μετά από 5 χρόνια. Ο προηγούμενος ήταν και πάλι σε αμερικάνικο έδαφος, στο 250άρι του Delray Beach τον Φεβρουάριο του 2018. Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος του στο χώμα.

Ο Αμερικανός θα κερδίσει 4 θέσεις και θα ανεβεί για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας το career high του.

Για τον Etcheverry ήταν ο 2ος τελικός καριέρας και ήρθε ένα μήνα μετά τον 1ο, που είχε παίξει στο 250άρι του Σαντιάγο στη Χιλή. Κέρδισε 14 θέσεις σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη ο 23χρονος και έκανε νέο career high, ανεβαίνοντας για 1η φορά στο Νο.59 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots