ATP
Ο Musetti απέκλεισε τον Djokovic! (vids)

 
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti © Rolex Monte-Carlo Masters
tn team Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 - 20:55

Μια τεράστια νίκη πανηγύρισε ο Lorenzo Musetti, που άφησε τον Novak Djokovic εκτός προημιτελικών στο Monte-Carlo, μετά από μια μάχη τριών ωρών στο Court Rainier III.

Μετά από 3 ήττες από τον Djokovic σε ισάριθμες συναντήσεις, ο Musetti κατάφερε να κερδίσει για 1η φορά τον σπουδαίο Σέρβο τενίστα, μετά από ένα συγκλονιστικό ματς στο Court Rainier III του Μονακό.

Μετά από 2 ώρες και 54 λεπτά αγώνα, ο 21χρονος Ιταλός τενίστας επικράτησε του Djokovic με 4-6, 7-5, 6-4 και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Monte-Carlo Masters.

Ο Djokovic είχε πει και ο ίδιος πως θα χρειαστεί λίγο καιρό μέχρι να βρει τα πατήματά του στο χώμα και σήμερα δεν θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί περισσότερο, αφού αντιμετώπισε πολλά προβλήματα απέναντι στον ταλαντούχο Ιταλό τενίστα.

Ακόμα και στο 1ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 5-2 και φάνηκε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων κινδύνεψε, αφού έχασε 2 set points για το 6-2 και άλλο ένα για το 6-3 στο δικό του σερβίς, κι έπειτα είδε τον αντίπαλό του να μειώνει σε 5-4. Τελικά, με νέο break στο 10ο game, ο 36χρονος Σέρβος έκλεισε το 1ο σετ στο 10ο game για το 6-4.

 

Πολύ ιδιαίτερο ήταν το 2ο σετ, αφού κανείς από τους δυο παίκτες δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στο σερβίς του, ενώ είναι γεγονός πως αμφότεροι επιστρέφουν πολύ καλά. Πάντως ο Djokovic είχε προηγηθεί με 4-2 και είχε τη δυνατότητα να κλείσει το ματς για ένα φαινομενικά εύκολο 2-0 σετ, όμως ο Musetti ανταπεξήλθε και κέρδισε το σετ αυτό στα 12 games, από τα οποία τα 9 ήταν breaks! 

Μετά και από μια διακοπή μιας ώρας περίπου στο ξεκίνημα του 3ου σετ, εξαιτίας της βροχής, ο Musetti επέστρεψε δριμύτερος στο 3ο σετ, στο οποίο έκανε το μοναδικό break στο 7ο game και προηγήθηκε με 4-3.

 

Ο Djokovic προσπάθησε να αντιδράσει στο 10ο game, με τον Ιταλό να μένει ψύχραιμος υπό πίεση, σβήνοντας ένα break point και κλείνοντας τελικά το game στο 4ο match point του, για να κάνει το 6-4 και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή.

 

Αυτή ήταν η σημαντικότερη νίκη στην καριέρα του Musetti, 1η απέναντι στο Νο.1 και σε Top 3 τενίστα, ενώ συνολικά ήταν η 5η νίκη του απέναντι σε τενίστα από το Top 10.

Για 2η φορά προκρίθηκε σε έναν προημιτελικό Masters διοργάνωσης ο νεαρός Ιταλός, Νο.21 στην παγκόσμια κατάταξη, ο οποίος είχε παίξει και στα προημιτελικά του Bercy το 2022, πριν λίγους μήνες. Στο χώμα είναι ο σημαντικότερος προημιτελικός της καριέρας του.

Αύριο θα παίξει με τον συμπατριώτη και συνομήλικό του, Jannik Sinner, για τα προημιτελικά του Monte-Carlo Masters. Θυμίζουμε πως ο Sinner έσβησε match point το μεσημέρι, για να αποκλείσει τον Hubert Hurkacz επιστρέφοντας και αυτός από σετ και break πίσω.

Ο Djokovic, που θα μείνει για 4η διαδοχική χρονιά εκτός 8άδας στο Μονακό, θα συνεχίσει τη χωμάτινη σεζόν του από την Μπάνια Λούκα στη Βοσνία την επόμενη εβδομάδα και αργότερα θα παίξει στα δυο Masters σε Μαδρίτη και Ρώμη, πριν φυσικά πάει στο Παρίσι για το μεγάλο στόχο του Roland Garros.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots