ATP
"Επιβίωσε" ο Sinner, εκτός ο Ruud (vids)

 
"Επιβίωσε" ο Sinner, εκτός ο Ruud (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 - 14:43

O Jannik Sinner έσβησε ένα match point και ξεπέρασε το εμπόδιο του Hubert Hurkacz στα 3 σετ, για να μπει στα προημιτελικά του Monte-Carlo. Συνεχίζει την τρομερή πορεία του ο Jan-Lennard Struff, που έβγαλε εκτός και τον Casper Ruud, απέσυρε τη συμμετοχή του ο Matteo Berrettini.

Ο Sinner βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση στην αναμέτρηση του με τον Hurkacz στο Court Rainier III, αλλά κατάφερε να κερδίσει το πολύ κλειστό 2ο σετ και να επικρατήσει τελικά, με 3-6, 7-6 (6), 6-1, έπειτα από 2 ώρες και 27 λεπτά παιχνιδιού.

Ο 21χρονος Ιταλός, Νο.7 στο ταμπλό, επέστρεψε από break πίσω στο 1-2 του 2ου σετ, ενώ στο tie-break έσβησε και ένα match point, στο 5-6, στο δικό του σερβίς. Στη συνέχεια κέρδισε 3 πόντους στη σειρά και πήρε το tie-break με 8-6.

Το momentum άλλαξε απότομα χέρια και στο 3ο σετ ο Sinner ήταν πολύ καλύτερος, για να "σπάσει" το σερβίς του Πολωνού στο 1ο (1-0), στο 5ο (4-1) και στο 7ο game (6-1), για να το κατακτήσει εύκολα.

Για 2η διαδοχική χρονιά θα είναι στα προημιτελικά του Monte-Carlo Masters ο Sinner, που θα περιμένει την αναμέτρηση του Novak Djokovic με τον Lorenzo Musetti, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Λίγο νωρίτερα, το πρώτο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Monte-Carlo πήρε ο προερχόμενος από τα προκριματικά, Jan-Lennard Struff, που έδωσε συνέχεια στην καταπληκτική του πορεία, επικρατώντας και του Casper Ruud, No.4 στο ταμπλό, με 6-1, 7-6 (6).

Ο Struff παίζει μόλις για 3η φορά στο κυρίως ταμπλό του Monte-Carlo και για 1η πέρασε τον 2ο γύρο στις αρχές της εβδομάδας. Θα είναι στον 3ο του προημιτελικό σε ένα Masters, πρώτο μετά από 5 χρόνια.

Ο 32χρονος Γερμανός, Νο.100 στον κόσμο, είχε 2 match points στο σερβίς του στο 6-1, 5-2 στο 2ο σετ, τα έχασε όμως και λίγο έλειψε να μπει σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες, αφού με διαδοχικά breaks o Ruud ισοφάρισε σε 5-5. Στο tie-break απέφυγε τα χειρότερα ο Struff, που επικράτησε με 8-6 και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του.

Θα περιμένει τον αγώνα του Andrey Rublev με τον Karen Khachanov ο Γερμανός, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά.

Τέλος, στα προημιτελικά μπήκε ήδη και ο Holger Rune, καθώς ο Matteo Berrettini αποσύρθηκε από το τουρνουά εξαιτίας ενοχλήσεων στους πλάγιους κοιλιακούς. Ο Rune θα είναι για 1η φορά σε έναν προημιτελικό Masters στο χώμα και θα περιμένει την αναμέτρηση του Daniil Medvedev με τον Alexander Zverev, για να μάθει τον αυριανό του αντίπαλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots