ATP
Στον τελικό του Challenger του Λεόν ο Περβολαράκης

 
Στον τελικό του Challenger του Λεόν ο Περβολαράκης
tn team Σάββατο, 15 Απριλίου 2023 - 11:55

Ο Μιχάλης Περβολαράκης και ο Maximilian Neuchrist κάνουν ένα πολύ καλό τουρνουά στο Λεόν του Μεξικού και προκρίθηκαν στον τελικό της Challenger διοργάνωσης.

O Περβολαράκης και ο Neuchrist κέρδισαν τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου τους Skander Mansouri και Rubin Statham με 5-7, 7-6 (7), 10-6 και προκρίθηκαν στον τελικό του Leon Open στο Μεξικό.

Παρότι έχασαν το 1ο σετ και το 2ο ήταν πολύ αμφίρροπο, Περβολαράκης και Neuchrist δεν βρέθηκαν αντιμέτωποι με match point. Αντίθετα, το ελληνοαυστριακό δίδυμο είχε χαμένο set point στο 5-6 του 2ου σετ, ενώ στο tie-break προηγήθηκε με 6-3 και με 7-6, πριν τελικά κλείσει το σετ στο 6ο set point του, για το 9-7 στο tie-break.

Ακολούθησε το match tie-break, όπου οι Περβολαράκης και Neuchrist επέστρεψαν από το 1-3 και το 4-5 και κέρδισαν τους 6 από τους 7 επόμενους πόντους, για να επιβληθούν με 10-6 και να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Αυτή ήταν η 3η νίκη στο τουρνουά για τον Περβολαράκη και τον Neuchrist, που για δυο σερί παιχνίδια επιστρέφουν από σετ πίσω. Στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τους Benjamin Lock και Colin Sinclair με 7-6 (6), 6-3, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν τους Νο.2 του ταμπλό, Ruben Gonzalez και Alex Lawson, με 6-7 (3), 6-3, 10-6.

Στον αυριανό τελικό του Leon Open, που θα αρχίσει στις 5 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στην Ελλάδα, Περβολαράκης και Neuchrist θα αντιμετωπίσουν τον Τυνήσιο Aziz Dougaz και τον Γάλλο Antoine Escoffier.

Θα είναι ο 5ος τελικός για τον Περβολαράκη σε Challenger διοργάνωση, όπου έχει κερδίσει 2 τίτλους και έχει ακόμα 2 χαμένους τελικούς. Τρέχει ένα σερί 2 κερδισμένων τελικών ο Μάικ, που είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στο Challenger του Calgary στον Καναδά τον περασμένο Νοέμβριο (μαζί με τον Neuchrist) και στο Challenger του Ορλάντο τον περσινό Ιούνιο (μαζί με τον Yunseong Chung).

Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του τελικού, ο 26χρονος Έλληνας τενίστας θα κερδίσει 15 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και θα βρεθεί στο Νο.201 την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ αν κατακτήσει και τον τίτλο θα επιστρέψει στο Top 200.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots