ATP
Φιναλίστ στο Challenger του Λεόν ο Περβολαράκης

 
Φιναλίστ στο Challenger του Λεόν ο Περβολαράκης
tn team Κυριακή, 16 Απριλίου 2023 - 16:51

Ο Μιχάλης Περβολαράκης και ο Maximilian Neuchrist ήταν φιναλίστ στο Challenger του Λεόν στο Μεξικό αυτή την εβδομάδα.

Στον τελικό, που έγινε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα (σε ώρα Ελλάδας), ο Περβολαράκης και ο Neuchrist ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τους Aziz Dougaz και Antoine Escoffier με 7-6 (5), 3-6, 10-5.

Περβολαράκης και Neuchrist είχαν διπλό set point στο 5-6, 30-40 του 1ου σετ, έχασαν όμως τη μεγάλη ευκαιρία και στο tie-break οι Dougaz και Escoffier πέρασαν μπροστά με σετ.

Στο 2ο σετ το ελληνοαυστριακό δίδυμο έκανε 2 break, σε 5ο (3-2) και 9ο game (6-3), είχε break points σε άλλα 2 games και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τη γραμμή του σερβίς, για να φτάσει χωρίς ανησυχία στην ισοφάριση.

Στο match tie-break όμως ο Τυνήσιος και ο Γάλλος τενίστας ήταν εκείνοι που είχαν τον τελευταίο λόγο, καθώς ήταν από την αρχή καλύτεροι, στο 8-4 εξασφάλισαν ένα πολύ καλό προβάδισμα και τελικά επιβλήθηκαν με 10-5, έπειτα από 1 ώρα και 35 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτός ήταν ο 5ος τελικός για τον Περβολαράκη σε Challenger διοργάνωση, όπου έχει 2 κερδισμένους τίτλους (2-3). Είχε αναδειχθεί πρωταθλητής συγκεκριμένα στο Challenger του Calgary στον Καναδά τον περασμένο Νοέμβριο μαζί με τον Neuchrist, καθώς και στο Challenger του Ορλάντο τον περσινό Ιούνιο (μαζί με τον Yunseong Chung).

Ο Περβολαράκης θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Μεξικό και την ερχόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στο Challenger του Cuernavaca, όπου θα αντιμετωπίσει για τον 1ο προκριματικό γύρο τον Robert Strombachs, Νο.450 στον κόσμο, ενώ θα παίξει και στο διπλό, με συμπαίκτη τον Τυνήσιο Skander Mansouri.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots