ATP
Τσιτσιπάς στο TN: "Προπονούμαι πολύ σκληρά, θα με βοηθήσει να βρω τον ρυθμό μου"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 17 Απριλίου 2023 - 17:02

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε πως τις τελευταίες ημέρες προπονείται πιο σκληρά απ' όλες τις προηγούμενες εβδομάδες, με ζητούμενο να βρει ξανά τον ρυθμό του, μετά και τον τραυματισμό που πέρασε στον ώμο.


Ο Τσιτσιπάς έχει αφήσει την ήττα από τον Taylor Fritz στο Monte-Carlo πίσω του και δουλεύει πολύ σκληρά τις τελευταίες ημέρες στη Βαρκελώνη, για να επιστρέψει στις επιτυχίες.

"Νιώθω πολύ καλύτερα. Στο Monte-Carlo έπαιξα ενάντια σε έναν αντίπαλο που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και δεν κατάφερα να ανταπεξέλθω σ' αυτό που έδειξε μέσα στο γήπεδο. Μου πήρε λίγο χρόνο να αλλάξω λίγο την τακτική μου και αυτό μου κόστισε στο τέλος γιατί ήταν σχετικά αργά. Δεν κατάφερα να βρω τον ρυθμό και δεν μπήκα έγκαιρα σ' αυτόν τον ρυθμό της τακτικής μου. Ο Taylor έπαιξε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, τα πρώτα του σερβίς πίεσαν πάρα πολύ. Ελπίζω να ξαναβρεθούμε σύντομα σε ένα ακόμα τουρνουά στο χώμα, ώστε να δώσω στον εαυτό μου μια καλύτερη ευκαιρία και να δείξω κάτι καλύτερο", είπε ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών στο tennisnews.gr, που βρισκόταν στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Βαρκελώνη.

Όσο για τις προσδοκίες του για το 500άρι τουρνουά της Βαρκελώνης, όπου ήταν φιναλίστ το 2021, μας είπε: "Αυτή τη στιγμή προπονούμαι πολύ σκληρά, πιο πολύ απ' ότι προπονήθηκα τις τελευταίες μέρες, πιο πολύ απ' ότι στα προηγούμενα τουρνουά και στην προετοιμασία που έκανα στο χώμα. Είμαι δουλευταράς και θα συνεχίσω να είμαι έτσι. Είχα μια κακή περίοδο με τον ώμο μου και αυτό θα με βοηθήσει πάρα πολύ να μπω σε έναν καλύτερο ρυθμό. Αυτός είναι και ο λόγος πιστεύω που δεν έχω βρει ακόμα τον ρυθμό μου, ότι δεν έπαιξα τόσους πολλούς αγώνες μετά την Αυστραλία."

"Πρέπει να βάλω το κεφάλι κάτω και να βελτιωθώ"

Νωρίτερα, στις ερωτήσεις που απάντησε στα αγγλικά, ο Στεφ κλήθηκε να μιλήσει αρκετά για τους Jannik Sinner και Carlos Alcaraz. Με αφορμή το rivalry τους που κλήθηκε να σχολιάσει, αλλά και τη μεγάλη βελτίωση του Sinner τα τελευταία χρόνια, ανέφερε πως και ο ίδιος θα πρέπει να βελτιωθεί, μιας και το επίπεδο του τένις συνεχώς ανεβαίνει.

"Είναι δυο παίκτες που έχουν σχεδόν την ίδια ηλικία και δημιουργούν κάτι που θυμίζει το rivalry που είχαν οι Federer και Nadal. O Sinner είναι ένας παίκτης που έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία 2-3 χρόνια. Έχει δουλέψει πολύ σκληρά και είναι πολυ πιο επιθετικός και σταθερός. Πρέπει και γω να βάλω το κεφάλι κάτω και να βελτιωθώ, γιατί το τένις έχει γίνει πολύ πιο απαιτητικό. Το επίπεδο και η ένταση του αθλήματος έχουν αυξηθεί πολύ. Τώρα που ο Nadal και ο Federer σιγά-σιγά φεύγουν - δεν είμαι σίγουρος για τον Nadal γιατί το λέμε αυτό τα τελευταία 10 χρόνια και ακόμα επιστρέφει και κερδίζει Grand Slams (γέλια), οπότε τον βάζω και εκείνον μέσα. Αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ, υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες εκεί έξω."

Για το αν ενοχλείται όταν καλείται να απαντάει για το rivalry των Alcaraz και Sinner, όταν και ο ίδιος βρίσκεται στο top επίπεδο, ο Στεφ απάντησε: "Δεν με ενοχλεί, αυτή είναι η φύση του αθλήματος, υπάρχουν πολλά διαφορετικά rivalries και εγώ έχω κάποια rivalries και μάλιστα συμπεριλαμβάνουν κι αυτούς τους δυο παίκτες. Είναι δυο παίκτες που παίζουν με απίστευτη ταχύτητα, ο Alcaraz καλύπτει το court με έναν τόσο τρελό τρόπο που πολλές φορές σε ανησυχεί ότι πρέπει να προσέχει για να μην του συμβεί κάτι κακό. Αλλά είναι φυσικό για εκείνον και το κάνει με ευκολία. Εγώ έχω διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, αλλά πρέπει να προσθέσω πράγματα σ' αυτό, να επιστρέφω περισσότερες μπάλες, να γίνω πιο απειλητικός. Είμαι πολύ πειθαρχημενος τους τελευταίους μήνες για να το πετύχω αυτό."

Σχετικά με το τι του λείπει για να κερδίσει Grand Slams τίτλους, είπε: "Στο παρελθόν μου έλειπε αυτό το κάτι παραπάνω που πρέπει να βάζεις σε έναν τελικό. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως η ανάρρωσή μου, το να είμαι ανανεωμένος πριν από έναν τελικό. Αυτά είναι πράγματα που μου κόστισαν σε τελικούς στο παρελθόν. Έχω παίξει αρκετούς τελικός και αισθάνομαι πως δεν έχω καλό ποσοστό νικών σε αυτούς. Είμαι πολύ κοντά όμως, απλά ελπίζω πως θα συνεχίσω να είμαι στον ίδιο δρόμο και να επιστρέφω συστηματικά σε αυτούς τους τελικούς, δίνοντας στον εαυτό μου την ευκαιρία να παλεύω για τους τίτλους. Ίσως συμβεί στον επόμενο, δεν ξέρω. Είναι μεγάλο ταξίδι και ελπίζω πως με τη σωστή συμπεριφορά που θα έχω νίκες σε τέτοιους τελικούς απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους."

Τέλος, για το αν ο Alcaraz του κάνει πιο δύσκολο αυτόν τον στόχο: "Σίγουρα το κάνει, λατρεύω όμως τις δυσκολίες, είμαι κάπως μαζοχιστής (γέλια). Αυτή όμως είναι η μεγαλύτερη απόλαυση, όταν κερδίζεις κάτι με τον δύσκολο τρόπο."

Ο Τσιτσιπάς θα έχει τον πρώτο του αγώνα στο Barcelona Open την Τρίτη για το διπλό (όπου παίζει με τον Nicolas Mahut), ενώ στο μονό αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του την Τετάρτη, αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Pedro Cachin και Gijs Brouwer.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots