ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Θα έχουμε κι άλλες ευκαιρίες με τον Πέτρο στο χώμα"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Barcelona Open
tn team Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 - 19:35

Εκτός απροόπτου θα έχουμε επανένωση των αδερφών Τσιτσιπά στη χωμάτινη σεζόν, όπως αποκάλυψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που μίλησε ακόμα για την ικανοποίησή του από τη σημερινή του εμφάνιση στη Βαρκελώνη, την αυριανή του "μάχη" με τον Denis Shapovalov, καθώς και τον συγκλονιστικό χαμένο τελικό του 2021 στη Βαρκελώνη από τον Rafael Nadal.


Λίγα λεπτά μετά τη νίκη του επί του Pedro Cachin στη Βαρκελώνη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στην οποία βρισκόταν και το tennisnews.gr.

Προφανώς ευχαριστημένος με το παιχνίδι του, ο Στεφ μας είπε πως είχε την κατάλληλη νοοτροπία και αντιμετώπιση στο σημερινό ματς και αυτό ήταν το στοιχείο που τον ικανοποίησε περισσότερο: "Είμαι ικανοποιημένος γιατί προσπάθησα να πάρω την μπάλα νωρίς και επίσης ήμουν υπομονετικός. Δεν νομίζω ότι υπήρξαν πολλά λάθη από μεριάς μου σήμερα. Είμαι γενικώς ικανοποιημένος με τον τρόπο που προσέγγισα το παιχνίδι και προσπάθησα να είμαι συνεχώς επιθετικός, συνεχώς να ανεβαίνω μπροστά. Ακόμα και σε στιγμές που μπορεί να ήταν άβολες και δεν χρειάστηκε να το κάνω, αλλά μερικές φορές η πρόθεση μετράει πιο πολύ από το αποτέλεσμα και με βοήθησε να επικρατήσω με έναν καθαρό τρόπο", είπε ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, αναφερόμενος βεβαίως και στο εντυπωσιακό passing shot με tweener που δέχτηκε στο 1ο σετ από τον Αργεντινό.

"Σέρβιρα καλά και επέστρεφα κοντά στη γραμμή, έβρισκα βάθος στις περισσότερες επιστροφές μου, βάζοντας πίεση και χρησιμοποιώντας τα όπλα μου κοντά από τη γραμμή της baseline", πρόσθεσε ο Στεφ, φιναλίστ στη Βαρκελώνη το 2018 και το 2021.

Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε για το αν θα τον ξαναδούμε ξανά να μοιράζεται το court με τον αδερφό του Πέτρο και σε άλλα τουρνουά στο χώμα: "Πιστεύω πως ναι. Σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία φορά, θα υπάρξουν κάποιες παραπάνω ευκαιρίες για μας φέτος."

Νωρίτερα, στις δηλώσεις που έκανε στα αγγλικά, ο Στεφ ρωτήθηκε για τον τελικό του 2021 με τον Nadal και αν τον επηρεάζει ψυχολογικά στο σήμερα. Θυμίζουμε πως σε εκείνο το ματς μονομάχησε για 3,5 ώρες με τον Ισπανό, είχε championship point, τελικά όμως ηττήθηκε: "Είναι ένα διαφορετικό τουρνουά. Δεν μπορώ να αλλάξω το παρελθόν, πρέπει να συνεχίσω με τη ζωή μου. Πολύς κόσμος μένει προσκολλημένος στις εμπειρίες του παρελθόντος. Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση τις πρώτες μέρες, ίσως και για λίγες εβδομάδες, αλλά τελικά το ξεπερνάς και πιστεύω πως αυτή είναι η νοοτροπία της προόδου και της ανάπτυξης. Αν αφήσεις τέτοια πράγματα να σε στοιχειώνουν δεν είναι υγιές για την καριέρα σου. Οπότε είναι σημαντικό να βρεις έναν τρόπο, ή ακόμα και έναν άνθρωπο που να σε βοηθήσει να διαγράψεις το παρελθόν. Δεν υπάρχει κάτι πιο συναρπαστικό από το μέλλον και από το να χτίζεις στο παρόν κάτι για το μέλλον."

Για το διπλό, όπου παίζει και αυτή την εβδομάδα και προκρίθηκε στα προημιτελικά μαζί με τον Nicolas Mahut, είπε: "Είναι δυο διαφορετικά αθλήματα το μονό και το διπλό στο τένις. Δεν παίζω τόσο συχνά διπλά και κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί χρόνος για την προσαρμογή. Περάσαμε καλά έξω στο γήπεδο με τον Nico, διασκεδάσαμε και παίξαμε καλά, κάτι που πάντα είναι ωραίος συνδυασμός. Πιστεύω πως σίγουρα με βοηθάει και στο διπλό, με κάνει να αναπτύσσω μια πιο επιθετική νοοτροπία όταν βγαίνω στο court και με έχει κάνει καλύτερο παίκτη."

Για το αν είναι και πάλι εντελώς καλά σωματικά, είπε: "Είμαι καλά. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά, αμέτρητες ώρες στην προπόνηση και πιστεύω πως είμαι στην καλύτερη κατάστασή μου τώρα."

Τέλος, για τον αυριανό αγώνα του με τον Denis Shapovalov: "Είναι επιθετικός παίκτης. Μπορεί να σερβίρει καλά και είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει από κάθε γραμμή του γηπέδου. Θα πρέπει να είμαι σε καλή κατάσταση και θα πρέπει να χρησιμοποιήσω το μυαλό μου, να βάλω σε τάξη μαζί του και να δώσω μια μάχη μαζί του."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots