ATP
Εμφατικά στη 16άδα της Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Barcelona Open
tennisnews team Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 - 18:29

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε στην πρεμιέρα του στη Βαρκελώνη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που ξεπέρασε το εμπόδιο του Pedro Cachin με 2-0 σετ και πήρε μέσα σε 79 λεπτά την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Barcelona Open.


Επέστρεψε στις επιτυχίες ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος πραγματοποίησε μια καλή εμφάνιση και κέρδισε τον Pedro Cachin με 6-4, 6-2 σε 1 ώρα και 19 λεπτά, για να μπει στους "16" καλύτερους της Βαρκελώνης.

Ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, φιναλίστ στο 500άρι της Βαρκελώνης το 2018 και το 2021, δεν άργησε να επιστρέψει στις νίκες μετά τον χαμένο προημιτελικό που είχε τη Μεγάλη Παρασκευή από τον Taylor Fritz στο Monte-Carlo.

Σήμερα έπαιξε πολύ καλό τένις και έφτασε με εμφατικό τρόπο στη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είχε αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν και που γνωρίζει πολύ καλά τις χωμάτινες επιφάνειες.

 

Δεν αντιμετώπισε κανένα break point o Τσιτσιπάς, ο οποίος σέρβιρε πολύ καλά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Έφτασε στο 1ο break στο 5ο game της αναμέτρησης για να προηγηθεί με 3-2 και να φτάσει στην κατάκτησή του στο 10ο game, διαμορφώνοντας το 6-4.  

 
 
 

Ακόμα πιο εύκολα έγιναν τα πράγματα στο ξεκίνημα του 2ου σετ, με τον Στεφ να κάνει δυο συνεχόμενα breaks και να αποκτά τον πλήρη έλεγχο, αφού προηγήθηκε με 4-0. Χωρίς να αντιμετωπίσει καμία απειλή στο δικό του σερβίς έφτασε μέχρι το 6-2 και ολοκλήρωσε το ματς σε 79 λεπτά ο 24χρονος πρωταθλητής μας, που γνώρισε την αποθέωση από το κατάμεστο Pista Rafa Nadal, όπου βρέθηκαν και αρκετοί Έλληνες θεατές. 

 

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, έφτασε τις 13 νίκες σε 17 αναμετρήσεις στην καριέρα του στη Βαρκελώνη. Διεκδικεί τον 1ο τίτλο του στο ιστορικό τουρνουά της Καταλονίας, όπου ήταν φιναλίστ το 2018 και το 2021, χάνοντας και στους δυο τελικούς από τον πολύ σπουδαίο Rafael Nadal.

Αύριο θα αντιμετωπίσει για τον 3ο γύρο τον Denis Shapovalov, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε τον Jozef Kovalik με 6-4, 6-3 και ξεκίνησε και εκείνος πολύ καλά την προσπάθειά του στο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots