ATP
Σαρωτικός Στεφ στην 8άδα της Βαρκελώνης (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Barcelona Open
tn team Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 - 15:54

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε εύκολα στη νίκη επί του Denis Shapovalov με 2-0 σετ και εξασφάλισε την παρουσία του στους αυριανούς προημιτελικούς της Βαρκελώνης.


Δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στον Denis Shapovalov ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του Καναδού με 6-3, 6-2 και πήρε μέσα σε 77 λεπτά το εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Barcelona Open.

Ο Στεφ ήταν και σήμερα αρκετά σταθερός, έσβησε και τα 2 break points που αντιμετώπισε κι έτσι προστάτευσε το σερβίς του καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ "έσπασε" από 2 φορές σε κάθε σετ το σερβίς του Shapovalov, που τελείωσε το ματς με 12 διπλά λάθη!

 
 
 
 

Ο Τσιτσιπάς είχε 3 χρόνια να παίξει με τον Shapovalov, απέναντι στον οποίο έχει αρνητικό ρεκόρ (2-3), τον κέρδισε όμως και στις 2 αναμετρήσεις που έπαιξαν στο χώμα.

Με τη σημερινή, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας έφτασε τις 18 νίκες στη φετινή σεζόν (18-5), ενώ στη Βαρκελώνη μετράει 14 νίκες σε 18 αναμετρήσεις (14-4). Θυμίζουμε πως ήταν φιναλίστ στο 500άρι της Ισπανίας το 2018 και το 2021, δεν κατάφερε όμως να κερδίσει το τρόπαιο σε καμία από τις δυο περιπτώσεις, αφού τον είχε εμποδίσει ο Rafael Nadal.

Αύριο ο Στεφ θα αντιμετωπίσει τον Alex De Minaur για μια θέση στα ημιτελικά του Barcelona Open. Είναι ένα match-up που του έχει πάει πάρα πολύ καλά στο παρελθόν, αφού έχει κερδίσει και τις 8 αναμετρήσεις που έχει δώσει με τον Αυστραλό στο tour.

Να θυμίσουμε πως ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται και στα προημιτελικά του διπλού της Βαρκελώνης, όπου επίσης θα παίξει αύριο, μαζί με τον συμπαίκτη του Nicolas Mahut, κόντρα στους κορυφαίους του ταμπλό, Wesley Koolhof και Neal Skupski.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots