ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Έπαιξα σχεδόν άψογο τένις"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Barcelona Open
tn team Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 - 16:29

Πολύ ευχαριστημένος με το τένις του στη Βαρκελώνη είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που χαρακτήρισε σχεδόν άψογη τη σημερινή του εμφάνιση, η οποία και τον οδήγησε με χαρακτηριστική άνεση στην ημιτελική φάση του Barcelona Open.

"Σήμερα έδειξα ότι μπορώ να επιστρέφω βαθιά, πίεζα πολύ με τα χτυπήματά μου, ένιωθα τα RPM και τα spin απ' τη ρακέτα μου προς την μπάλα και νομίζω αυτό έβαλε πάρα πολλή πίεση προς τον αντίπαλό μου, κατά κάποιο τρόπο ένιωσα πως υπέφερε από αυτό. Η κίνησή μου ήταν καλή, κατάφερα να σερβίρω καλύτερα σήμερα απ' όλους τους αγώνες που έχω κάνει. Αυτός μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσω τον πόντο βαθιά από κάποια δεύτερα του σερβίς και γενικώς ένιωσα ότι ήταν πάνω μου να πάρω τις σωστές αποφάσεις και να εφαρμόσω τη σωστή τακτική κατά τη διάρκεια του αγώνα", είπε ο Στέφανος στο tennisnews.gr, μετά τη νίκη του με 6-4, 6-2 επί του Alex De Minaur στη Βαρκελώνη.

Όσο για το τι βαθμό θα έβαζε στον εαυτό του σήμερα, απάντησε χαμογελαστός: "Δεν θα βάλω βαθμό αυτή τη στιγμή, απλώς θα πω ότι ήταν σχεδόν άψογο τένις".

Στις δηλώσεις που έκανε στα αγγλικά, ο Στεφ μίλησε για το επόμενο παιχνίδι του, ενάντια στον Lorenzo Musetti: "Ο Lorenzo παίζει πολύ καλό τένις, έχει πολύ καλό ρεκόρ σ' αυτή την επιφάνεια, οπότε περιμένω τένις υψηλής έντασης από εκείνον και έναν αγώνα για τον οποίο σίγουρα θα πρέπει να προετοιμαστώ καλά. Είναι μαχητής, το footwork του είναι πολύ καλό, οπότε η πρόκληση για μένα θα είναι να βγω έξω στο court και να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω για να συνεχίσω αυτό το ταξίδι, να είμαι όσο πιο επιθετικός μπορώ."

Ρωτήθηκε και για τις εμπειρίες του με τους τραυματισμούς και τη δική του προσέγγιση σ' αυτό το θέμα, με αφορμή την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύει ο Rafael Nadal, που θα χάσει και το τουρνουά της Μαδρίτης: "Είχα κακές εμπειρίες με τραυματισμούς στο παρελθόν και πιστεύω πως είναι πιο δύσκολο πνευματικά απ' ότι σωματικά όταν συμβαίνει. Οι καλύτεροι αθλητές στο τένις έχουν αποδείξει πόσο δυνατοί είναι πνευματικά, όταν επιστρέφουν από τραυματισμούς και μέσα σε λίγες εβδομάδες είναι σε θέση να παίζουν καλό τένις. Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά όταν παίζεις σε τόσο υψηλή ένταση και συναγωνίζεσαι τους καλύτερους στον κόσμο. Το περιθώριο είναι πολύ μικρό και κάποιες φορές μπορεί να χρειαστείς να δώσεις και το 110% σου, όσο τρελό κι αν ακούγεται. Κάποιες φορές πρέπει απλά να ξεκουράζεις το σώμα σου, για να μπορείς να αναρρώνεις καλά. Το επάγγελμά μας απαιτεί να ταξιδεύεις σχεδόν 12 μήνες το χρόνο, δεν ξέρω σε ποιο άλλο άθλημα πρέπει να ταξιδεύεις όλο το χρόνο με εξαίρεση μόνο 3-4 εβδομάδες. Όσο υγιής και να είσαι, αν παίζεις τόσο πολύ οι τραυματισμοί κάποια στιγμή θα έρθουν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots