ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Περήφανος που δεν το άφησα να συμβεί"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Barcelona Open
tn team Σάββατο, 22 Απριλίου 2023 - 20:25

Μετά το χαμένο match point που είχε για το 2-0 σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς οδηγήθηκε σε 3ο σετ από τον Lorenzo Musetti, δεν άφησε όμως το παιχνίδι να φύγει από τα χέρια του και δήλωσε στο tennisnews.gr περήφανος γι' αυτό. Τι είπε για τη φάση με το "touch" που διαφώνησε με τον διαιτητή και για τον αυριανό τελικό.


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε έναν πόντο μακριά από τη νίκη στο 6-4, 5-4 του 2ου σετ στην αναμέτρησή του με τον Lorenzo Musetti, όμως δεν μπόρεσε να κλείσει σε εκείνο το σημείο το ματς. Αργότερα μπήκε σε περιπέτειες, με τον Ιταλό να κερδίζει το σετ και να ισοφαρίζει σε 1-1. Αυτό δεν πτόησε τον Στέφανο, που προηγήθηκε με 4-0 στο 3ο σετ και τελικά το έκλεισε με 6-3, για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό της Βαρκελώνης.

"Είναι μια ξεχωριστή πρόκληση για μένα", είπε ο Στέφανος στο tennisnews.gr, όταν τον ρωτήσαμε για την ψυχολογία του στο κλείσιμο του 2ου σετ και στις αρχές του 3ου.

"Το ότι δεν κατάφερα να κλείσω τον αγώνα σ' αυτό το match point δεν το είδα σαν μια κατάρα, συνέχισα να παίζω και έδωσα στον εαυτό μου άλλη μια ευκαιρία. Είπα στον εαυτό μου ότι μπορεί να μην τα κατάφερα τώρα, θα δώσω όμως στον εαυτό μου μια ακόμα ευκαιρία να το ξανακάνω. Δεν το είδα με την αρνητική του πλευρά", πρόσθεσε ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, και συνέχισε:

"Ήμουν αφοσιωμένος σ' αυτή τη δουλειά και συνέχισα να παλεύω. Νομίζω ο Musetti περίμενε να τα παρατήσω, δεν ξέρω... αυτή είναι η αίσθηση που είχα. Μερικοί παίκτες το περιμένουν αυτό από τον αντίπαλό τους, κυρίως όταν φτάνουν τόσο κοντά στη νίκη. Δεν το άφησα να συμβεί σήμερα και είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό."

Όσο για το τι να περιμένουμε από τον αυριανό τελικό, ο Στεφ μας είπε: "Ελπίζω να παιχτεί καλό τένις αύριο, για μένα αυτό μετράει. Να παιχτεί τένις που θα με βοηθήσει να βελτιωθώ και να προχωρήσω σαν παίκτης. Περιμένω από την άλλη μεριά του γηπέδου το υψηλότερο επίπεδο, κάτι που με εξιτάρει, γιατί είναι μια πρόκληση που δεν έχω και τόσο συχνά."

Νωρίτερα, στις δηλώσεις που έκανε στα αγγλικά, ο Στεφ σχολίασε τη φάση που είχε στο 5-5, 0-15, όταν η μπάλα βρήκε το frame της ρακέτας του, πέρασε στην άλλη πλευρά, ο διαιτητής όμως έδωσε "touch", ότι την ακούμπησε δηλαδή με το σώμα του, με αποτέλεσμα να δώσει τον πόντο στον Musetti και να γίνει το 0-30.

"Ο διαιτητής νόμιζε ότι ακούμπησα την μπαλα όταν έκανα αυτό το βολέ, το οποίο έγινε με το frame της ρακέτας. Ίσως άγγιξε την μπλούζα μου, δεν ξέρω. Δεν ένιωσα να είχε επαφή με το σώμα μου, δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Ένιωσα μόνο ότι έφυγε από το frame."

Για το τι σημαίνει γι' αυτόν που θα είναι στον τελικό της Βαρκελώνης, απάντησε: "Σημαίνει ότι μπορώ να γιορτάσω με τους Καταλανούς τη γιορτή του Sant Jordi (γέλια), ανυπομονούσα γι' αυτό."

Όσο για το αν προτιμάει να παίξει με τον Carlos Alcaraz ή όχι (δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα ο άλλος ημιτελικός), ο Στέφανος είπε ναι στην πρόκληση: "Θα ήθελα να αντιμετωπίσω έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι είναι σε θέση να πηγαίνει το παιχνίδι στο υψηλότερό του επίπεδο, οπότε θα είναι μια πρόκληση. Είναι όπως με τους αγώνες που είχα με τον Rafa στη Μαδρίτη ή με τον Djokovic στο χώμα, έπρεπε να ανεβάσω το επίπεδό μου, δεν είχα επιλογή και έπαιξα πολύ καλά."

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Alcaraz αύριο στις 17:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD) για τον τίτλο του Barcelona Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots