ATP
Για 3η φορά στον τελικό της Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Barcelona Open
tn team Σάββατο, 22 Απριλίου 2023 - 17:10

O Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Lorenzo Musetti έπειτα από μάχη στα 3 σετ και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Barcelona Open, για 3η φορά στην καριέρα του.


Ο Τσιτσιπάς είχε match point για το 2-0 σετ και δεν το αξιοποίησε, στη συνέχεια μπλέχτηκε σε περιπέτειες και τελικά "καθάρισε" τον Musetti στο 3ο σετ με 6-4, 5-7, 6-3, για να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Barcelona Open.

Θα είναι η 3η του παρουσία στον τελικό του Barcelona Open, μετά από το 2018 και το 2021, όταν είχε χάσει και στις δυο περιπτώσεις από τον Rafael Nadal.

Αυτή τη φορά ο Nadal δεν βρίσκεται στη Βαρκελώνη, είναι όμως ο υπερασπιστής του τίτλου και Νο.2 στον κόσμο, Carlos Alcaraz, που θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο ημιτελικό τον Dan Evans.

O Musetti μπήκε καλύτερα στον αγώνα και έκανε πρώτος το break για να προηγηθεί με 2-1, μετά από ένα πολύ εντυπωσιακό πέρασμα. Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Στέφανο, που πήρε τα δυο επόμενα games και προηγήθηκε με 3-2, ωστόσο ο Ιταλός επανήλθε με νέο break στο 7ο game, για να πάρει ένα ακόμα προβάδισμα, με 4-3.

 
 
 
 

Για μια ακόμα φορά ο Στεφ έκανε break στο break, ενώ μετά την ισοφάριση κράτησε και το σερβίς του, για να περάσει μπροστά με 5-4 και να φέρει σε δύσκολη θέση τον Ιταλό. Στο επόμενο game ο Musetti είχε game point για το 5-5 αλλά δεν το αξιοποίησε κι έτσι ο Στεφ έφτασε στο set point και τελικά με ένα ακόμα break έκανε το 6-4 και πήρε το σετ.

 
 

Ο Musetti έκανε πρώτος break και στο 2ο σετ, όταν προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Τσιτσιπάς είχε και πάλι απαντήσεις στο σερβίς του Ιταλού, για να ισοφαρίσει στο 6ο game σε 3-3.

Στη συνέχεια ο Στεφ πίεσε, είχε 2 χαμένα break points στο 8ο game (3-4) και έφτασε σε match point στο 10ο (4-5, 40-A), αλλά ο Musetti κατάφερε να σώσει και τα 3 break points και να ισοφαρίσει σε 4-4 και σε 5-5 αντίστοιχα.

Στο 11ο game ο Ιταλός προηγήθηκε με 0-30 μετά από μια αμφισβητούμενη φάση και τελικά έκανε ένα πολύ μεγάλο break, για να περάσει μπροστά με 6-5. Σέρβιρε για το 7-5 αργότερα, στέλνοντας τον ημιτελικό σε 3ο σετ.

 
 
 

Καλύτερη απάντηση δεν θα μπορούσε να είχε βρει ο Στεφ μετά το χαμένο 2ο σετ, μπαίνοντας με φόρα στο 3ο και αποκτώντας ένα προβάδισμα με 4-0. Δεν μπόρεσε να κάνει το 5-0 στο σερβίς του ο πρωταθλητής μας, διατήρησε όμως μια διαφορά ασφαλείας και τελικά "κλείδωσε" τη νίκη του στο 9ο game του σετ (6-3), έπειτα από 2 ώρες και 28 λεπτά συνολικού αγώνα.

 
 

Aυτός θα είναι ο 2ος τελικός στη σεζόν για τον Τσιτσιπά, μετά από το Australian Open. Συνολικά θα είναι ο 26ος τελικός στην καριέρα του (9-16 ως φιναλίστ) και θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του.

Αν στην 3η του προσπάθεια καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο, ο Στεφ θα επιστρέψει και στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και το career high του. Διαφορετικά, θα παραμείνει στο Νο.5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots