ATP
Laver Cup: Επιστρέφει ο Κύργιος το 2023 (vid)

 
Laver Cup: Επιστρέφει ο Κύργιος το 2023 (vid)
© Richard Cashin-USA TODAY Sports
tn team Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 - 19:50

Ο Νικ Κύργιος αναμένεται να επιστρέψει στο Laver Cup το 2023, μετά την απουσία του πέρσι. Ήδη 6 παίκτες έχουν ανακοινωθεί για τη διοργάνωση του Βανκούβερ.

Ο Κύργιος έγινε ο 4ος παίκτης που ανακοινώθηκε από την ομάδα της Team World για το τουρνουά του 2023, μετά από τους Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz και Frances Tiafoe.

Θα είναι η 5η παρουσία του Κύργιου στο μεγάλο τουρνουά επίδειξης, από το οποίο απουσίασε για 1η φορά πέρσι, αφού είχε αγωνιστεί το 2017, το 2018, το 2019 και το 2021.

"Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι μέλος της Team World. Όπως έχω πει και στο παρελθόν αρκετές φορές, το ότι ένα παιδί από την Καμπέρα εκπροσωπεί ολόκληρο τον κόσμο είναι πολύ ξεχωριστό και είμαι έτοιμος για τη μάχη", δήλωσε ο Κύργιος.

Η Team World κατέκτησε για 1η φορά τον τίτλο πέρσι στο Λονδίνο, μετά από 4 συνεχόμενες νίκες της Team Europe. Θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της, τυπικά εντός έδρας, αφού οι αγώνες του 2023 θα γίνουν το τριήμερο 22-24 Σεπτεμβρίου στο Βανκούβερ του Καναδά.

Ο Κύργιος έγινε ο 6ος παίκτης που επιβεβαιώθηκε από το Laver Cup για το τουρνουά του 2023, μετά από τους Auger-Aliassime, Fritz και Tiafoe για την ομάδα του Κόσμου, καθώς και τους Στέφανο Τσιτσιπά και Andrey Rublev για την ομάδα της Ευρώπης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots